İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Öğretmen atamaları için başvurular başlıyor

Türkiye
|

Milli Eğitim Bakanlığı’nın atayacağı 10 bin yeni öğretmen kadrosu için başvurular 1-7 Şubat tarihleri arasında alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın atayacağı 10 bin yeni öğretmen kadrosu için başvurular 1-7 Şubat tarihleri arasında alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 bin kadroya 28 branştan öğretmen atayacak. En fazla atama, bin 326’şar kadro ile İngilizce ve sınıf öğretmenliklerine yapılacak.
Okullarda yaşanan şiddet olayları nedeniyle ağırlık verilmesi hedeflenen rehber öğretmenlik ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmen kadrolarına ise 510’ar kişi atanacak. Fizik, kimya, Almanca ve Fransızca öğretmenliği branşlarına da bu sene kadro ayrılmadı.
Atamalar için halen sözleşmeli görev yapan öğretmenler de başvuracaklar. Kadrolu olmaya hak kazandıkları takdirde boşalacak sözleşmeli pozisyonlara da ayrıca atama yapılacak. Öğretmen adayları 1-7 Şubat tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesinden başvuru yapabilecek.
NTVMSNBC - 25 OCAK 2007 PERŞEMBE
AKRA