İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Belgeler gönderildi üçüncü nesil telefonda süreç başlıyor

Ekonomi
|

Üçüncü nesil iletişimle ilgili düzenlemeler Başbakanlığa gönderildi. Acarer, 'Takvim kısa sürede başlayacak' dedi

Üçüncü nesil iletişimle ilgili düzenlemeler Başbakanlığa gönderildi. Acarer, 'Takvim kısa sürede başlayacak' dedi

Cep telefonları üzerinden görüntü ve her türlü bilgi aktarımını sağlayacak üçüncü nesil (3G) teknolojinin Türkiye'de de hayata geçirilmesi için süreç başladı. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 3G teknolojisi için gerekli düzenlemelerin Başbakanlığa gönderildiğini söyledi. Acarer, düzenlemeyi Ulaştırma Bakanlığı'na gönderdiklerini, oradan da Başbakanlığa iletildiğini belirtti. Takvimin çok kısa sürede başlayacağını belirten Acarer, "Hedefimiz sistemin sağlıklı başlaması" dedi. 3G Avrupa Birliği üye ve aday ülkeleri arasında sadece Türkiye'de bulunmuyor.

Lisans 20 yıllık olacak
Acarer'in ayrıntısını açıklamadığı üçüncü nesil düzenlemesinde lisans bedellerinin alt sınırının 500 milyon YTL olduğu öğrenildi. Lisans süresi olarak da 20 yıl verileceği belirtildi. Üçüncü nesilde halen piyasada bulunan 3 GSM şirketinin lisans alabileceği ifade edildi.
Acarer, numara taşınabilirliğiyle ilgili teknik şartnameyi hazırladıklarını, çalışmaların son aşamaya geldiğini açıkladı. Sistem için ihale yapılacağını ifade eden Acarer, ihaleden altı ay sonra GSM'de, bir yıl sonra da sabit hatlarda numara taşınabilirliğine geçileceğini aktardı. Telekomünikasyon sektöründe rekabete açılma alanına değinen Acarer, sabit hatlarda şehiriçi görüşmelerin rekabete açılacağını söyledi.
Geniş bantla ilgili çalışmaların da başlayacağını açıklayan Acarer, ''Bir yere geldik, nihai süreç başlayacak'' diye konuştu.
RADİKAL -10 ŞUBAT 2007 CUMARTESİ
AKRA