İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Mottaki, Türkiye'ye geliyor

Güncel
|

İran Dışişleri Bakanı eski Ankara Büyükelçisi Manuçer Mottaki, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu toplantısı için Türkiye’ye geliyor.

İran Dışişleri Bakanı eski Ankara Büyükelçisi Manuçer Mottaki, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu toplantısı için Türkiye’ye geliyor.
 
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşecek olan Mottaki, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından da kabul edilecek. Mottaki, Salı günü Türk Eş Başkanı, Dış Ticaret’ten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile komisyonun Salı günü başlayacak bakan düzeyindeki çalışmalara katılacak. Çarşamba günü de iki bakan, iki ülke arasındaki işbirliğinin önemli ölçüde artırılmasını öngören KEK protokolüne imza atacak. Eski Ankara Büyükelçisi Mottaki, iki gün kalacağı Türkiye’de ayrıca Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile de bir araya gelecek. İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in Ankara, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Suudi Arabistan ziyaretinin hemen ardından gerçekleşecek görüşmelerde özellikle İran’ın nükleer programı sorunu ve Irak üzerinde durulması bekleniyor.
Ortadoğu sorununun da ele alınacağı görüşmede Kuzey Irak’taki PKK varlığı ve iki ülke arasında PKK’ya karşı sürdürülen işbirliği konusunu da ele alınacağı belirtiliyor.
HABER 7 - 19 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ
AKRA