İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Işıklı levhalar konulmalı

Türkiye
|

İMO İstanbul Şubesi Başkanı Cemal Gökçe, kazalardan sonra bariyerlerin önüne konulan uyarı levhalarının fark edilmesinin çok güç olduğunu belirterek "Gündüz de kendisini belli edecek, gece de ışığı yansıtacak levhalar konulmalı. Uzaktan belli olacak renkler kullanılmalı" dedi.

İMO İstanbul Şubesi Başkanı Cemal Gökçe, kazalardan sonra bariyerlerin önüne konulan uyarı levhalarının fark edilmesinin çok güç olduğunu belirterek "Gündüz de kendisini belli edecek, gece de ışığı yansıtacak levhalar konulmalı. Uzaktan belli olacak renkler kullanılmalı" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin E-5 karayolu üzerinde 2006 yılının mart ayında başlattığı yan yol ve metrobus çalışmaları kentin en işlek güzergâhını ölüm tuzağına çevirdi. Teknik açıdan hatalı olan bariyerler bugüne dek 8 kişinin canını aldı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe , bariyerlerin olduğu noktalara gündüz de gece de belli olan ışıklı levhalar konulması gerektiğini vurguladı.
Cevizlibağ-Küçükçekmece arasında aylardır devam eden çalışmalarla birlikte bu güzergâhta birbiri ardına benzer trafik kazaları meydana gelmeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kazaların sürücü hatalarından kaynaklandığını savunarak düzenlemelerin yanlış olduğunu kabul etmedi. Ancak trafik kazalarının artması üzerine bu güzergâhta bazı bariyerlerin çevresine uyarı levhaları konuldu. Fakat bu levhalar da kazaları durduramadı.
İMO İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, kazalardan sonra bariyerlerin önüne konulan uyarı levhalarının sürücüler tarafından fark edilmesinin çok güç olduğunu belirterek, "Gündüz de kendisini belli edecek, gece de ışığı yansıtacak levhalar konulmalı. Uzaktan belli olacak renkler kullanılmalı. Bariyerleri tekniğine uygun koymadılar, en azından çarpmaları önleyecek önlemler alsınlar" diye konuştu.
Yan yolu ayıran bariyerlerin bazılarında ışıklı uyarı levhaları bulunduğunu ancak çoğunda olmadığını ifade eden Cemal Gökçe, "Bariyerler bir anda karşınıza çıkıyor. Yolu çok iyi bilmeyenlerin burada kaza yapmaması neredeyse imkânsız" dedi.
CUMHURİYET -27 ŞUBAT 2007 SALI
AKRA