İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Sanayicide güven kalmadı

Ekonomi
|

Üç ayda bir oluşturulan, BTSO’nun “girişimci güven endeksi”, yüzde 71.4 ile çalışmanın başladığı Ocak 2004’ten beri en düşük değerini gördü.

Üç ayda bir oluşturulan, BTSO’nun “girişimci güven endeksi”, yüzde 71.4 ile çalışmanın başladığı Ocak 2004’ten beri en düşük değerini gördü.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hazırlanan “Girişimci Güven Endeksi”nin, yüzde 71,4 ile çalışmanın başladığı Ocak 2004’ten beri en düşük değerini gördüğü bildirildi.BTSO’nun, iş dünyasına, ekonomik faaliyetlerdeki genişleme ve daralmalara ilişkin dönüm noktalarını önceden haber veren önemli bir rehber niteliğine kavuşması hedeflenen, aynı zamanda, Bursa iş dünyasına, ekonomik faaliyetlerine ilişkin kritik kararlar öncesinde ışık tutabilmek amacıyla 3 ayda bir oluşturduğu, “Girişimci Güven Endeksi”nin ekim ayı sonuçları açıklandı.Açıklamaya göre endeks, BTSO’ya kayıtlı 203 işletme sahibinin, cari dönem girişim ortamı ile ilgili değerlendirmeleri ve yeni bir girişim kararı içinde olup olmadıkları sorgulanarak hesaplandı. BTSO tarafından 15. kez yapılan çalışmada, “Girişimci Güven Endeksi”nin, bir önceki döneme göre yüzde 28,6 oranında azalarak yüzde 71,4 olarak hesaplandığının kaydedildiği açıklamada, bu sonuçla endeksin, çalışmanın başladığı Ocak 2004’ten beri en düşük değerini gördüğü belirtildi.Son dönemlerde uluslararası piyasalarda görülen dalgalanmalar, aşırı değerli YTL ve Irak’a yapılacak olası bir operasyonun, girişimcilerin yatırım ortamı hakkındaki görüşlerini olumsuz etkilediği ifade edildi.Anketteki “Ülkenin bugünkü ekonomik şartlarını değerlendirdiğinizde, girişim ortamını nasıl buluyorsunuz?” sorusuna, işletme sahiplerinin yüzde 29,1’i “uygun”, yüzde 49,3’ü ise “uygun değil” cevabını verdi. Aynı soruya, 3 ay önce “uygun” diyenlerin oranı yüzde 47,8, “uygun değil” diyenlerin oranı da yüzde 33 olarak tespit edilmişti.“Ülkenin bugünkü ekonomik şartlarını değerlendirdiğinizde, halihazırdaki işletmenizi kurar mıydınız?” sorusuna ise girişimcilerin yüzde 42,4’ü “evet” ve yüzde 47,8’i ise hayır yanıtını verdi. “Ülkenin bugünkü ekonomik şartlarını değerlendirdiğinizde, bugün itibariyle yeni bir girişim yapar mısınız?” sorusuna girişimcilerin yüzde 30’u “evet” yanıtını verirken, yüzde 60,6’sı ise bu soruya olumsuz cevap verdi.
MİLLİ GAZETE -9 KASIM 2007 CUMA
AKRA