İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Olağanüstü hal 1 ay içinde bitecek

Dünya
|

Pakistan'da hafta içinde ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının bir ay içinde kaldırılacağı açıklandı. Eski Başbakan Benazir Butto için çıkarılan gözaltı emri de kaldırıldı.

Pakistan'da hafta içinde ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının bir ay içinde kaldırılacağı açıklandı. Eski Başbakan Benazir Butto için çıkarılan gözaltı emri de kaldırıldı.

Associated Press haber ajansına konuşan Pakistan Başsavcısı, olağanüstü halin kaldırılacağını söyledi, ancak konuya ilişkin ayrıntı vermedi.Resmi açıklamanın ne zaman yapılacağı da belli değil. Dün düzenlenmesi planlanan gösteriye katılmasına izin verilmeyen Butto hakkındaki çıkarılan gözaltı emri de kaldırıldı.Butto'nun İslamabad'daki evi, dün sabah saatlerinde zırhlı araçlarla polis kordonuna alınmıştı.Sözcüsü Butto'nun tüm engellemelere rağmen gelecek hafta yapılacak gösterilere katılacağını söyledi.
Pakistan'da olağanüstü hal ilan edildi
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, 3 Kasım'da ''olağanüstü hal ilan etmiş ve anayasayı askıya almıştı.Olağanüstü hal ilanının ardından aralarında avukat, yargıç ve siyasi parti yetkililerinin de bulunduğu bin 500'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.
CNN TURK - 10 KASIM 2007 CUMARTESİ

AKRA