İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Başkent Ankara'da tarihi gün

Türkiye
|

Türkiye Ortadoğu'lu liderlere ev sahipliği yapıyor. İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres'den sonra, Filistin Devlet

Türkiye Ortadoğu'lu liderlere ev sahipliği yapıyor. İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres'den sonra, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da Ankara'ya geldi. Gözler saat 15'e çevrildi.
 
İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile Filistin Devlet Başkanı Abbas, bugün TBMM Genel Kurulu'na hitap edecekler. İki lider, bugün Gül ile birlikte TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı makamında ziyaret edecek.Daha sonra Genel Kurul'a geçecek konuk başkanlarından ilk olarak Peres, milletvekillerine seslenecek. Peres, konuşmasına saat 15.20'de, Abbas ise saat 15.35'te başlayacak.Cumhurbaşkanı Gül ile Meclis Başkanı Toptan da Genel Kurul'da komisyon sıralarına oturarak, Peres ve Abbas'ın konuşmalarını dinleyecek. Gül, Peres, Abbas ve Toptan, konuşmaların ardından şeref merdivenlerinde fotoğraf çektirecek.

Çankaya Köşkü'nde karşılanacak
Ankara'daki temaslarına bugün başlayacak olan Abbas, Meclis'teki konuşma öncesinde Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşılanacak, ardından Gül ile baş başa görüşecek.Abbas, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül ve İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres ile birlikte Ankara Forumu toplantısına katılacak. Gül, Peres ve Abbas, üç ülkenin işadamlarınca, Batı Şeria'da Tarkumiya veya Cenin'de kurulması öngörülen sanayi bölgesinin çerçeve mutabakatının imza töreninde gözlemci olarak bulunacak.İmza törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül ile İsrail ve Filistinli konukları, TOBB'un Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi bünyesindeki TEPAV'da verilecek öğle yemeğinde bir arada olacak.Cumhurbaşkanı Gül ve Filistin lideri Abbas'ın başkanlığındaki heyetlerarası görüşmelerin ardından bir basın açıklaması yapılması öngörülürken, Abbas, Ankara temasları çerçevesinde Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ı Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.Abbas bugün akşam, Cumhurbaşkanı Gül'ün onuruna vereceği akşam yemeğinden sonra ülkesine dönecek. Filistin lideri ile yapılacak görüşmelerde, Türkiye-Filistin ilişkileri ile bölgesel gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.İki lider yarın Cumhurbaşkanı Gül'ün evsahipliğinde Filistin ekonomisi için de önemli bir adım atacak.Gazze'de, çatışmaların etkilediği erez sanayi bölgesinin, yeniden yapılandırılarak, 6 bin kadar Filistinliye, iş sağlanması hedefleniyor.Proje, 2005'de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin inisiyatifiyle başlayan Ankara Forumu kapsamında yürütülüyor.
HABER 7 - 13 KASIM 2007 SALI
AKRA