G20, AB kurtarma planının hafta sonuna kadar hazırlanmasını istedi, Alman Maliye Bakanı’nın ‘kesin çözüm beklemeyin’ uyarısı piyasanın havasını bozdu
Paris’te hafta sonunda toplanan G20 ülkeleri maliye bakanı ve merkez bankası başkanları, AB kurtarma planının 23 Ekim’deki zirveye kadar hazır olmasını istedi. Toplantıda Fransa ve Alman bakanlarının Avro bölgesi kurtarma fonunun güçlendirilmesi konusundaki pürüzleri de giderme yolunda adımlar attıkları belirtildi.
Borç krizine karşı yeni adımlar atılacak beklentileriyle piyasalar yükselişe geçti, Avro/dolar 1.39’u aşarak son bir ayın zirvesini gördü. Ancak bu durum fazla uzun sürmedi. Almanya Maliye Bakanı AB zirvesinin borç krizine kesin çözüm getirmesinin beklenmemesi gerektiğini söyledi. Bu uyarının ardından borsalar kazanımlarını geri verdi. Avro/dolar 1.37’li seviyelerine geri döndü.
CUMHURİYET







