İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Beş yıldan önce iş bulmak zor

Beş yıldan önce iş bulmak zor
Ekonomi
|

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), küresel ekonominin yeni ve daha büyük bir istihdam krizinin eşiğinde bulunduğunu kaydederek bunun toplumsal gerilimlere yol açabileceği uyarısında bulundu. ILO, gelişmiş ekonomilerde, istihdamın 2008’de patlak veren mali kriz öncesindeki düzeylerine dönmesi için en az beş yıl daha geçmesi gerekeceğini kaydetti.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), küresel ekonominin yeni ve daha büyük bir istihdam krizinin eşiğinde bulunduğunu kaydederek bunun toplumsal gerilimlere yol açabileceği uyarısında bulundu.
ILO, gelişmiş ekonomilerde, istihdamın 2008’de patlak veren mali kriz öncesindeki düzeylerine dönmesi için en az beş yıl daha geçmesi gerekeceğini kaydetti.
2011 Çalışma Dünyası Raporu’nu açıklayan ILO, küresel ekonomik sistemde toparlanma sürecinin tıkanması dolayısıyla, istihdam pazarlarının ciddi şekilde etkilenmeye başladığını kaydetti.
Kuruluşa göre önümüzdeki iki yılda, kriz öncesi istihdam düzeylerine dönebilmek için 80 milyon yeni kadro oluşturulması gerekecek.
Ancak ILO, son dönemde büyüme oranlarında gözlenen yavaşlama dolayısıyla ihtiyaç duyulan bu iş olanaklarının ancak yarısının oluşturulabileceğini kaydetti.
CUMHURİYET
AKRA