İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Irak bölünürse, Türkiye de bölünür

Irak bölünürse, Türkiye de bölünür
Dünya
|

ABD'nin Irak'ı işgal etmesinin üzerinden tam 8 yıl geçti. Bu süre içinde Irak'ta taş taş üstünde kalmadı. Şiddet, kan ve gözyaşı tüm hızıyla devam ediyor.

ABD'nin Irak'ı işgal etmesinin üzerinden tam 8 yıl geçti. Bu süre içinde Irak'ta taş taş üstünde kalmadı. Şiddet, kan ve gözyaşı tüm hızıyla devam ediyor.
Irak'ta yaşanan son durumu Millî Gazete'ye değerlendiren Irak Müslüman Âlimler Birliği Heyeti Başkanı Prof. Dr. Haris Ed-dari yaşananlara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
"İnsan haklarına yönelik yapılan zulümlere ve işgale karşı yapılan her türlü direniş meşrudur" diyen Prof. Dr. Haris Ed-dari "Her işgal def edilmelidir. İnsan haklarına yönelik her türlü zulme karşı direniş yapılmalıdır. Biz Irak Müslüman Âlimler Birliği olarak her zaman işgalcilere karşı durmuşuzdur. Hiç çekinmeden, korkmadan da ulusal birliği savunduklarını söyledi.
Irak'tan çekiliş semboliktir
ABD başkanı Obama'nın 'Irak'tan bu yılsonunda askerlerimizi çekeceğiz" sözlerine değinen Ed-dari "ABD Obama aracılığıyla bu yılın sonlarında askerlerini çekeceğini söylemişti. Bu çekiliş açıklanan tarihte gerçekleştirilirse bizce bu çekiliş cüzi bir çekiliş olur. İşgalciler ve müttefiklerinin anlattığına göre bu çekiliş tam bir çekiliş olmayacaktır. 20 binden fazla ABD askeri Irak'ta kalmaya devam edecek. Irak'ta 150 ye aşkın güvenlik şirketi var. Bunu bizzat Irak Hükümetinin kendisi söylüyor. Bunun kanıtı ise ABD Dış İşleri Bakanın Irak ve bölgede güçlü bir varlığımızı koruyup muhafaza edeceğiz şeklinde açıklama yapmıştı. İşgalci ABD Irak'tan çekilse bile bu sembolik olacaktır.Bunu da değişik adlarda sağlayacaklar. Eğitim, danışmanlık, hizmeti diyerek bir  şekilde varlıkları devam ettirecekler."şeklinde konuştu. ABD Irak'tan çekilse bile bu sembolik olacaktır ifadesini kullanan Ed-dari "
Irak bölünürse Türkiye de bölünür
Irak'ta Federasyon isteyen işgalcilere destek verenler arasında Türkiye'nin de olduğunu söyleyen Ed-dari "  Federasyon sistemi parçalanmaya, bölünmeye yol açar. Parçalanma Irak düşmanlarının öncelikli isteğidir. Ama bizi üzen ise Türkiye Hükümetinin de bu federasyona destek verdiğidir. Eğer Irak'ta bir federasyon söz konusu olursa ve buna destek vermeye devam ederse unutmasınlar ki Türkiye de federasyona bölünür. Türkiye Hükümetinden isteğimiz Irak'ı böldürme projesine alet olmasınlar. Yoksa kendi ülkeleri de bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalır"  açıklamalarında bulundu.
MİLLİ GAZETE
AKRA