SBS, öğrencilere verilmek istenen bilgi ve kabiliyetlerin verilip verilmediğini değerlendiren bir imtihan şekline dönüşecek, okullara öğrenci seçmek için yapılmayacak
SBS, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimin seviyesini ölçen, niteliğini, kalitesini değerlendiren ve öğrencilere verilmek istenen bilgi ve kabiliyetlerin verilip verilmediği değerlendiren bir imtihan şekline dönüşecek.
İmtihana girmeye devam edecek olan öğrenciler sınav sonuçlarıyla herhangi bir liseye girmeye hak kazanmayacak. Sadece öğrencilerin eğitimleri boyunca müfredattan kazandıklarını ölçecek olan imtihan, eğitim sisteminin değerlendirilmesinde yardımcı olacak ve bu yönde politikalar geliştirilmesine ışık tutacak. Böylelikle öğrenciler bir imtihan stresinden daha kurtulmuş olacak. Yeni sisteme göre ilk dört yıl bütün öğrenciler aynı derslerden sorumlu olacak. İkinci dört yılda yani ortaokulda ise öğrenciler, matematik, Türkçe, tarih gibi derslerin yanında ilgisi ve kabiliyeti ölçüsünde spor, müzik, fen, sosyal bilimler ve gibi dini ağırlıklı ders seçimleri yapacak. Örneğin ortaokulda fen ağırlıklı seçmeli ders alan bir öğrenci lisede de mecburi derslerin yanında isterse fen ağırlık dersleri seçerek eğitimine devam edecek.
Dünya Bülteni







