İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

İşsizin umudu çabuk bitti

Güncel
|

Norveç'in Türkiye'den 100 bin kişilik işgücü talebinde bulunduğu iddiaları asılsız çıktı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Norveç Çalışma Bakanlığı'nın, "Türkiye'den işgücü getirme planı olmadığını" açıkladığını duyurdu.

Norveç'in Türkiye'den 100 bin kişilik işgücü talebinde bulunduğu iddiaları asılsız çıktı. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Norveç Çalışma Bakanlığı'nın, "Türkiye'den işgücü getirme planı olmadığını" açıkladığını duyurdu.
 
İŞKUR'un il müdürlüklerine gönderdiği ve kurum binalarındaki panolara asılan "Norveç Çalışma Bakanlığı'ndan Resmi Duyuru" başlığını taşıyan duyuruda, Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Hakon Hanssen' in, "Norveç işgücüne ihtiyaç duyuyor olsa da Norveç hükümetinin bir kısım Türk medyasında belirtildiği gibi Türkiye'den işçi getirme planı yok" dediği kaydedildi.
İşçi alımını firmalar yapıyor
Hanssen'in, "Türkiye'den vasıflı işçi alımını gerçekleştirme görevinin Norveçli firmalara ait olduğunu söylediği" belirtilen duyuruda, "Bakan, Norveç'te iş arayan kimselerin ilgili eğitime (mühendislik ya da zanaatkârlık gibi) sahip olmaları ve çalışma iznine başvurmadan önce somut bir iş teklifi almış olmaları gerektiğini belirtti" ifadelerine yer verildi.
Kurumun, Norveç Göçmen Bürosu'ndan alınan bilgilere dayandırarak yaptığı bir diğer duyuruda da bu ülkede herhangi bir işte çalışabilmek için çalışma izninin şart koşulduğu, 3 aydan sonra da oturma izni alınması gerektiği belirtildi. Başvuracaklarda üniversite mezunu olma ya da mesleki lise veya dengi bir okulda en az 3 yıllık mesleki eğitim almış olma şartı aranacağı ifade edilen duyuruda, profesyonel tecrübenin önceki işveren tarafından güven mektubu ile belgelenmesi, başvuru yapılan şirketin resmi belgeyle başvuran kişi adına konsolosluğa istekte bulunması da isteniyor.
CUMHURİYET - 20 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 
AKRA