ABD'de silah lobisi köşeye sıkışıyor


ABD'de bir okul saldırısında 27 kişinin yaşamını kaybetmesi, ülkede yeniden silah yasasını gündeme getirdi. Şimdiye kadar silah lobisini destekleyen iki senatör saf değiştirdi.
| İMSAK | GÜNEŞ | İŞRAK | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:07 | 07:40 | 08:25 | 12:53 | 15:36 | 17:55 | 19:23 |



ABD'de bir okul saldırısında 27 kişinin yaşamını kaybetmesi, ülkede yeniden silah yasasını gündeme getirdi. Şimdiye kadar silah lobisini destekleyen iki senatör saf değiştirdi.
On binlerce insanın vagonlara doldurularak Orta Asya ve Sibirya'ya gönderildiği sürgün yıllarında halk, nüfusunun yaklaşık yarısını kaybetti. Hayatta kalanlar, 14 yıl sonra vatanlarına dönebildi.
Savunma sanayii kuruluşları başta olmak üzere kritik tesislerde, elektrikli araçlara yönelik güvenlik önlemleri artırılıyor.
Siber saldırılar, bu kez Avrupa’daki süpermarketlerin gıda tedarik zincirini hedef aldı.
ABD'nin California eyaletinde Ramazan ve Kurban bayramları, eyalet çapında resmî tatil olarak tanındı.
Okuma performansındaki gerilemenin ardından 2023 yılında okullara basılı kitap sağlanması için kaynak ayrılırken, kitap okuma ve el yazısına yeniden ağırlık verildi.
İspanya’nın farklı bölgelerinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, ulaşımda aksamalara neden oldu.