İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İşrak06:10 Öğle13:11 İkindi17:11 Akşam20:47 Yatsı22:38 İmsak03:24 Güneş05:25
Hava - Hava durumuAçık 21°C Nem %100
Türkçe
6 Muharrem 1448 21 Haziran 2026 Pazar
6 Muharrem 1448
İMSAK GÜNEŞ İŞRAK ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
03:24 05:25 06:10 13:11 17:11 20:47 22:38
Giriş Yap

ÖSYM her kente sınav merkezi kuracak!

01.02.2013    |
Türkiye'nin 81 ilinde içinde matbaası olan merkezler açılacak. Kitapçıklar, yüksek güvenlikli bu binalarda basılacak. Merkezin büyüklüğünü illerin nüfusu belirleyecek. Bazılarında aynı anda sınava 50 bin kişi girebilecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) devrim niteliğinde yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Son yıllarda normal sınavların yanı sıra kamu kurumları iç sınavlarında ÖSYM'yi tercih etmesi sınav alanlarının tek çatı altında toplanmasını gerekli hale getirdi. Bununla ilgili çalışma başlatan ÖSYM, her ilde kapsamlı sınav merkezi yapmak için çalışmaları başlattı. Aynı anda 50 bin kişinin sınava girebileceği alanlar olarak tasarlanacak binalarda güvenlik önlemleri de üst düzeyde olacak. Sınava girecek olan kişilerin fotoğrafları binanın kapısında otomatik olarak çekilecek. Kurulacak sistemle aynı anda binanın altındaki matbaadan kişiye özgü fotoğraflı kitapçığı basılacak.
Sınav merkezleri yüksek güvenlikli alanlar olarak tasarlanacak. Bu merkezler illerde nüfus yoğunluğuna göre 5 katlı veya 10 katlı olacak şekilde 50 bin kişinin aynı anda sınava girmesine olanak sağlayacak. ÖSYM küçük ölçekli sınavları da okullar yerine bu merkezlerde yapacak.
Bugün'de yer alan habere göre, sınav merkezlerine sınav kitapçıkları artık Ankara'daki ÖSYM matbaasından gitmeyecek. Buna göre, sınava girecek olan kişi sınav merkezinden içeri girdiği anda kaydı alınarak fotoğrafı çekilecek. Böylece sınav merkezinin en alt katındaki matbaada aynı anda sınava girecek olan kişinin kitapçığı fotoğrafıyla birlikte basılacak. Bu sayede ÖSYM, hem soruların sızdırılma ihtimalini ortadan kaldırmış olacak hem Ankara'daki büyük matbaadan bastığı kitapçıkları kamyonlara yükleyip illere gönderme işleminden kâr sağlayacak. Ayrıca yine sistem sınava gelmeyen kişilerin kitapçıklarını basmayarak kâğıt israfını da önlemiş olacak.
Sınav merkezlerinin sınav salonları kameralı sistemle 24 saat izlenecek. Böylece sınav zamanında kâğıdından şüphelenilen kişinin durumu kameralardan izlenerek hareket edilecek. Bu kamera kayıtları bir yıl arşivlerde tutulacak. Herhangi bir dava veya sınava giren kişinin şikayeti söz konusu olduğu takdirde kamera kayıtları arşivden çıkarılarak savcıya veya ilgili kişiye gösterilecek.
Yeni açılan üniversitelerde kurulacak
ÖSYM merkezleri kurmak için özellikle yeni kurulan devlet üniversitelerinin bahçelerini tercih edecek. Eski üniversitelerin büyük boş arazilerinin kalmadığı belirtiliyor. ÖSYM bu süreçte üniversitelerden gelen teklifleri değerlendirmeye aldı.
Sınav merkezlerinin özellikleri
İlin nüfusuna göre 5 veya 10 katlı yapılacak
Bazılarında 50 bin kişi aynı anda sınava girebilecek
Bu merkezlerin kendi matbaası olacak
Adaya özel sınav kitapçıkları bu merkezde basılacak

Her salonu kamerayla 24 saat izlenecek 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan Canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
Canlı Yayın close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close