İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Hem konuşuyoruz hem şikayet ediyoruz

Hem konuşuyoruz hem şikayet ediyoruz
Ekonomi
|

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tüketici Hakları Dairesine 1 Ocak-15 Ağustos arasında 44 bin 319 başvuruda bulunuldu. Telekominikasyon sektöründe en fazla şikâyete konu olan alanların başında faturalar geliyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tüketici Hakları Dairesine 1 Ocak-15 Ağustos arasında 44 bin 319 başvuruda bulunuldu. Telekominikasyon sektöründe en fazla şikâyete konu olan alanların başında faturalar geliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Tüketici Hakları Dairesine 1 Ocak-15 Ağustos arasında 44 bin 319 başvuruda bulunuldu.

BTK Başkanı Tayfun Acarer, “28 milyonu faturalı olmak üzere 68 milyon mobil, 13 milyon sabit, 20 milyon internet faturası dersek 100 milyondan fazla abonelikten şikâyet gelmesi normal. Bu kadar fatura içinde belli oranda şikâyet gelmesini normal görüyorum ama haklı görmüyorum” diye konuştu. Şikâyetlerin değerlendirilmesinin artık elektronik ortamda yapıldığını anlatan Acarer, “Bu süreci disipline eden bir süreç. Şikâyet oranını makul görüyorum ama daha iyileştirilmesi lazım” dedi. Acarer, şikâyetlerin sonucunun mutlaka takip edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Hürriyet
AKRA