İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:06 İkindi17:02 Akşam20:24 Yatsı22:05 İmsak03:47 Güneş05:35 İşrak06:17
Hava - Hava durumuAçık 19°C Nem %69
Türkçe
10 Zilka'de 1445 18 Mayıs 2024 Cumartesi
10 Zilka'de 1445
İşrak
06:17
Öğle
13:06
İkindi
17:02
Akşam
20:24
Yatsı
22:05
İmsak
03:47
Güneş
05:35
Giriş Yap

8. sınıflar için merkezi sınav zamanı

27.11.2013    |

Anadolu, Fen, Anadolu imam-hatip, özel liseler gibi liselere geçişte kullanılacak merkezi sınavların ilki, yarın ve cuma günü gerçekleştirilecek. Sınavlarda, 1 milyon 100 bin 8'inci sınıf öğrencisi ter dökecek

Liseye Geçiş / OGES-2014 sistemi gereği, tüm ortaokul 8. sınıf öğrencileri için, her iki öğretim yarı yılında, Fen Teknoloji, Matematik, Türkçe, Yabancı Dil derslerinin ikinci ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinin ise birinci okul sınavları olmak üzere 12 okul sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı MEB denetiminde merkezi olarak uygulanacak. Sınavlar 2. yarıyılda 28-29 Nisan 2014'te yapılacak. Mazeretli katılamayanlar 14-15 Aralık 2013'te sınavlara girecek. 2. yarıyılda ise mazeret sınavı 10-11 Mayıs 2014'te. Merkezi sınavların soruları MEB tarafından hazırlandı. Sınavların kapsamı okul sınavlarından olduğu gibi sınava kadar o derslerde işlenmiş olan tüm konulardan oluşturuldu. Sınavlar çoktan seçmeli. Yanlış seçenekler doğru seçenekleri götürmüyor. Sınavda her ders için 20 soru verilecek ve öğrencilerin soruları 40 dakika içinde çözmeleri istenecek. 

Her sınav arasında 30 dakikalık aralar verilecek. Kopya çekilmesini önlemek için sınavlar 2 ayrı formda oluşturulacak. Sınavlar kitapçık biçiminde değil, kağıtlar formatında olacak. 8. sınıf öğrencileri sınavlara kendi okullarında girecek.

Sorulara polis koruması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, "Sistemin işlemediğini göstermek isteyen bir grubun, SBS'nin yerine yarın yapılacak 'Birinci Dönem Merkezi Ortak Sınavlarda' sabotaj girişimlerinin olacağı" iddiası üzerine Milli Eğitim Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı olağanüstü önlemler aldı. MEB, bilişim uzmanlarını soru havuzunda 7/24 nöbet tuttururken, İçişleri Bakanlığı soruların sevkiyatında terörle mücadele birimini de görevlendirdi. Kırsalda ise Jandarma Genel Komutanlığı önlemleri en üst düzeyde alacak.

Sabah

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close