İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Zam bekleyen memurun gözü pakette

Zam bekleyen memurun gözü pakette
Ekonomi
|

Anayasada yapılacak değişiklikle memur sendikaları ile yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı hale gelmesi memurları maaş artışı konusunda umutlandırdı.

Anayasada yapılacak değişiklikle memur sendikaları ile yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde Uzlaştırma Kurulu kararlarının bağlayıcı hale gelmesi memurları maaş artışı konusunda umutlandırdı.

Uzlaştırma Kurulu kararları bağlayıcı olsa bugün en düşük memur maaşı 270, ortalama memur maaşı ise 248 lira fazla olacaktı.

Anayasa değişiklik çalışmaları toplu görüşmelerde bekledikleri zammı alamayan memurlar açısından ayrı bir anlam taşıyor. Anayasa'da yapılacak değişikliğin hayata geçmesiyle toplu görüşmelerde anlaşma sağlanamaması nedeniyle başvurulan Uzlaştırma Kurulu kararları bağlayıcı hale gelecek.

Türkiye Kamu-Sen, Uzlaştırma Kurulu kararlarına uyulmasının memur maaşlarına etkisini ortaya koyan bir araştırma yaptı.

Bugüne kadar kurulun aldığı kararlara uyulması halinde bin 315 lira olması gereken en düşük dereceli memur maaşının bu süreçte bin 44 lirada kaldığı belirtilen araştırmada, ''Buna göre kurul kararlarının uygulanmaması nedeniyle memurların yüzde 26 dolayında zararı olmuştur. Şu anda bin 354 lira olan ortalama memur maaşı ise Uzlaştırma Kurulu kararlarına uyulması halinde bin 603 lira olacaktı. Eğer kurulun daha önce aldığı kararlar kabul edilseydi, açlık sınırı altında maaş alan kamu çalışanı kalmayacaktı'' denildi.

MİLLİ GAZETE / 1 MAYIS 2010

AKRA