İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Kırım’da Tatar Meclisi’ne Rus baskını

Kırım’da Tatar Meclisi’ne Rus baskını
Dünya
|

MART ayında düzenlenen referandumla tek taraflı olarak Ukrayna’dan ayrılarak Rusya’ya katılan Kırım’da Tatar Meclisi’ne Rus polisi ve özel kuvvetleri baskın yaptı.

Mart ayında düzenlenen referandumla tek taraflı olarak Ukrayna’dan ayrılarak Rusya’ya katılan Kırım’da Tatar Meclisi’ne Rus polisi ve özel kuvvetleri baskın yaptı.

Baskın sırasında Tatar Meclisi’nin Kırım’a girmesine izin verilmeyen başkanı Rıfat Çubarov’un odası ve meclisin farklı bölümlerinde aramalar yapıldı. Polis baskını, Kırım’da Moskova yanlısı partilerin galip çıktığı pazar günkü yerel seçimlerin ardından geldi. Tatarlar genel olarak seçimleri boykot etmişti. Çubarov, “Seçimler bitti ve yetkililer gerçek yüzlerini gösterdi. Bu korkunç bir yüz” dedi. Çubarov, bundan sonra memnuniyetsizliğini açıklayan her Kırımlının bu durumla karşılaşacağını sözlerine ekledi.

Hürriyet

AKRA