İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:22 Güneş05:59 Öğle13:07 İkindi16:56 Akşam20:04 Yatsı21:35
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 11°C Nem %51
Türkçe
29 Şevval 1446 28 Nisan 2025 Pazartesi
29 Şevval 1446
İMSAK GÜNEŞ İŞRAK ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
04:22 05:59 06:44 13:07 16:56 20:04 21:35
Giriş Yap

Bağ-kur borç sildirmede son 1 ay!

02.07.2015    |

1.3 milyon Bağ-Kur'luya prim borcundan kurtulma imkanı veren düzenleme için süreç işliyor. 30 Nisan 2015 tarihi itibariyle 12 ay ve daha fazla prim borcu olan Bağ-Kur'lular, 31 Temmuz'a kadar bu sürelere ilişkin ödeme yapmazlarsa otomatik olarak borçları silinecek, hizmetleri dondurulacak.

Bu sayede prim borçluları ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanına da kavuşacak.
Ayrıca prim borcu olduğu için emekli olamayanlar muradına erecek. Uygulamadan yararlanan Bağ- Kur'lular, ileride ihtiyacı olursa durdurulan sigortalılık sürelerinin tamamını ödeme yaparak ihya edebilecek.

Ancak borcunu hemen sildirmek isteyen Bağ-Kur'lular, bu tarihi beklemeden hemen dilekçe ile Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurabiliyor. Ayrıca borçlu olunan dönemin hizmet süresini dondurmak istemeyenlerin ya da bir kısmına ihtiyacı olanların 31 Temmuz'a kadar en yakın SGK müdürlüğüne gidip ödeme yapması gerekiyor.

Yapılandıranların da hakkı var

Borç sildirip hizmeti dondurma düzenlemesinden, daha önce yapılandırma yasaları kapsamında taksitlendirme yapanlar da yararlanabilecek. Bu vatandaşlar, taksitleri ödemeye başlamış olsalar da 31 Temmuz'a kadar SGK müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak uygulamadan faydalanabilecek. Böylece artık taksit ödemeyecekler ama sildirdikleri borca karşılık gelen hizmetleri de dondurulacak. İleri de isterlerse bu süreleri yeniden canlandırabilecekler.

Emeklilik formülü

Uzmanlar, emekli olabilmek için dondurulacak Bağ-Kur sürelerinden bir kısmına ihtiyacı olanlara, 31 Temmuz'a kadar ihtiyacı olan kadarını ödemesini öneriyor ve şu örneği veriyor: "Mesela 15 yıllık Bağ-Kur borcu olan birisinin emekli olmak için 5 yıla ihtiyacı var ise 31 Temmuz'a kadar bu 5 yıla karşılık geleni ödesin. Zira sonrasında sildirilen süreleri canlandırma işlemi yapmak isterse, hepsini canlandırmak zorunda."

haber7

Kabe
Canlı Yayın
Şuan Canlı Yayın
Sûre - Maher al Muaiqly
AKRA CANLI
 / 
player image icon close icon
AKRA CANLI
Sûre - Maher al Muaiqly
Sûre - Maher al Muaiqly Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close