İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam19:38 Yatsı21:01 İmsak05:08 Güneş06:36 İşrak07:21 Öğle13:12 İkindi16:48
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %71
Türkçe
16 Şevval 1447 4 Nisan 2026 Cumartesi
16 Şevval 1447
İMSAK GÜNEŞ İŞRAK ÖĞLE İKİNDİ AKŞAM YATSI
05:08 06:36 07:21 13:12 16:48 19:38 21:01
Giriş Yap

Dolar 2,84'ü, Euro 3,17'yi gördü

14.08.2015    |

Dolar/TL bu sabah güne 2.8419 seviyesine kadar yükselerek yeni zirvede başladı. Euro ise 3,17 seviyelerine ulaştı.

Koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve erken seçime işaret edilmesiyle dün tarihi zirvelerini test eden dolar/TL bugün de güne siyasi belirsizliğin devam edebileceği beklentisiyle yeni zirvesini test ederek başladı.

Dün güne 2.77 civarında başlayan gün boyu gün boyu artan erken seçim ihtimallerine ilişkin beklentilerle yukarı bir seyir izleyen dolar/TL 18.30 civarında 2.82'nin hemen altında işlem gördü.

Kur bu sabah ise güne 2.8419 seviyesine kadar yükselerek yeni zirvede başladıktan sonra 08.32'de 2.8352/2.8374 seviyesindeydi.

Bu verilere göre TL dolar karşısında yılbaşından bu yana yüzde 17'yi aşan bir değer kaybı yaşayarak gelişmekte olan ülke para birimleri arasında Brezilya ile birlikte en kötü performansı gösteren para birimi oldu.

Sepet bazında TL ise bu sabah yeni tarihi zirve olan 3.0056'ya kadar yükseldikten sonra aynı saatte 2.9986/3.0013 seviyesinde işlem gördü.

Merkez'den dövize müdahale geldi

Dolardaki sert yükselişin ardından Merkez Bankası harekete geçti.

Döviz piyasalarındaki rekor artışın ardından Merkez Bankası harekete geçti. Merkez bankası 1 hafta vadeli döviz depo faiz oranını dolar için yüzde 3'ten yüzde 2.75'e indirdi.

Ajanslar

Kabe
Canlı Yayın
Şuan Canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
Canlı Yayın close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close