İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Tahran IAEA'nın istediği bilgileri gönderdi

Dünya
|

İran, olası BM yaptırımlarının önüne geçmek amacıyla Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (IAEA) taleplerine cevap verdi.

İran, olası BM yaptırımlarının önüne geçmek amacıyla Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (IAEA) taleplerine cevap verdi.
 
Tahran yönetimi, uranyumun savaş başlığı şekline nasıl dönüştürüldüğüne ilişkin planları kurumun bilgisine sundu.İran bilgi paylaşma adımını, Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed El Baradey'in gelecek hafta açıklayacağı rapor öncesi attı.Baradey'in raporunda "Tahran, nükleer programı konusunda daha çok işbirliği yapıyor" ifadesinin yer alması bekleniyor.Ancak, ABD, Fransa ve İngiltere İran'a üçüncü kez yaptırım uygulanması konusunda kararlı.Almanya ve Rusya ise yaptırım yerine diplomasiye ağırlık verilmesini  öneriyor.
CNN TURK - 14 KASIM 2007 ÇARŞAMBA

AKRA