İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam20:07 Yatsı21:40 İmsak04:15 Güneş05:54 İşrak06:34 Öğle13:06 İkindi16:57
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %78
Türkçe
22 Şevval 1445 1 Mayıs 2024 Çarşamba
22 Şevval 1445
İkindi
16:57
Akşam
20:07
Yatsı
21:40
İmsak
04:15
Güneş
05:54
İşrak
06:34
Öğle
13:06
Giriş Yap

Genç çiftçiler için köye dönüş ve hibe çağrısı

27.02.2016    |

18 - 40 yaş arası genç çiftçilerin bitkisel, hayvansal, yöresel tarım projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği verilecek. Hedefler arasında kente göçün durdurulması ve köye dönüş sağlamak var.

Köyde yaşayan ya da köye dönen gençler; üzüm, mantar, süs bitkisi, ipekböceği yetiştirip destek alacak. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe girdi. Karar, 1 Ocak 2016 - 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, kırsalda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesini öngörüyor.

3 yıl uygulanacak

Proje kapsamında verilecek hibe, 81 ildeki nüfusu 20 binden az olan yerleşim alanlarını kapsayacak. Ödemeler banka aracılığıyla yapılacak. Genç çiftçilere ön ödeme yapılabilecek. Genç çiftçiler bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın diğer hibe programlarından yararlananlar bu programdan faydalanamayacak. Desteklemelerden haksız yere yararlandığı tespit edilenler ise 5 yıl süreyle destek alamayacak. Proje kapsamındaki genç çiftçinin 18 - 40 yaş arasında olması gerekiyor. Genç çiftçi hibe desteği 3 yıl süreyle uygulanacak. Bitkisel, hayvansal üretim, yöresel tarım, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler desteklenecek. Hibe ödemesi yapılabilmesi için hibe sözleşmesi imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması gerekiyor. Herkesin hibe alması ya da 30 bin liralık hibeden yararlanması söz konusu değil.

Göç durdurulacak

Kararla tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanıyor. Kırsal kesimden kente göçün durdurulması ve köye dönüş de hedefler arasında. Kolay ve sonuçlandırılması kısa olabilecek şekilde basitleştirilmesi öngörülen mevzuatın en geç 20 Mart’ta Resmi gazete’de yayımlanacak. Proje için mart ayının sonunda müracaat edilebilecek.

Hangi ürünlerde destek var?

Edinilen bilgiye göre, genç çiftçiler için desteklenecek bazı örnek konu başlıkları şöyle olacak:
- Bitkisel üretim: Meyve bahçesi tesisi, bağcılık, çok yıllık üzümsü bitkiler, mantar üretimi, kontrollü örtü altı tesisi, süs bitkisi yetiştiriciliği, meyve fidanı yetiştiriciliği,
- Hayvansal üretim: Büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, manda yetiştiriciliği, arıcılık, ipekböcekçiliği,
- Yöresel, aromatik bitki üretimi, işlenmesi: Tek ve çok yıllık bitki üretimi, yöresel ürünlerin üretimi, yağ elde edilmesi.

Milliyet

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close