İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam20:07 Yatsı21:40 İmsak04:15 Güneş05:54 İşrak06:34 Öğle13:06 İkindi16:57
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %81
Türkçe
22 Şevval 1445 1 Mayıs 2024 Çarşamba
22 Şevval 1445
İkindi
16:57
Akşam
20:07
Yatsı
21:40
İmsak
04:15
Güneş
05:54
İşrak
06:34
Öğle
13:06
Giriş Yap

Vergide küresel takip

09.05.2016    |

Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edilen Vergi Konularında Karşılıklı İdari Yardımlaşma Sözleşmesi ile vergide küresel takip geliyor. Meclis Genel Kurulu’ndan geçince iç hukuk kuralına dönüşecek sözleşme, vergi kayıp ve kaçağıyla mücadele için taraf ülkeler arasında eşzamanlı vergi incelemeleri, yurtdışı vergi incelemelerine katılım da dahil olmak üzere bilgi belge paylaşımı ile tahsilatta yardımlaşma konularında işbirliğini kapsıyor.

Türkiye, koyduğu çekinceyle sözleşmeyi gelir, kurumlar ve katma değer vergileriyle sınırlı tuttu, ancak uygulamaya bakılarak ileride kapsamın genişletileceği öngörüldü.

Sözleşmenin onaylanmasına ilişkin hükümet tasarısının gerekçesinde, “Kişi, sermaye, mal ve hizmetlerin uluslararası dolaşımının gelişimi her ne kadar sayısız fayda getirmiş olsa da vergi kayıp ve kaçağının artması gibi sonuçları da beraberinde getirmiştir. Gerek bunun gibi olumsuz sonuçların önüne geçilebilmesi, gerekse mükellef haklarını da gözetmek suretiyle her çeşit idari yardımlaşma yönteminin geliştirilmesi amacıyla devletlerarası eşgüdüm çabalarına ihtiyaç duyulmuştur. Bunun sonucunda, çok taraflı bir sözleşme olan ve OECD ile Avrupa Konseyi’nin öncülüğünde hazırlanıp birçok ülke tarafından imzalanan sözleşmenin akdedilmesi yoluna gidilmiştir” denildi.

Sözleşme taraf ülkelere yurtdışında vergi denetimi olanağı da sağlıyor. Buna göre sözleşmeye taraf ülke, başvurusu halinde karşı tarafın vergi incelemesinin uygun bir bölümüne katılmasına izin verebilecek. Talebi kabul eden ülke, incelemenin yerini ve zamanını, incelemeyi yürütmek üzere görevlendirilen merci ya da memuru, incelemenin yürütülmesi için gerekli görülen usul ve koşulları karşı tarafa en kısa sürede bildirecek.

Hürriyet

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Günün Sohbeti
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Günün Sohbeti
Günün Sohbeti Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close