İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0707:4008:2512:5315:3617:5519:23
Kabe

Özel okullar reklamlarda çocukları kullanamayacak

Özel okullar reklamlarda çocukları kullanamayacak
Türkiye
|

Gerçeğe aykırı ilan ve reklam veren, reklam ve ilanlarda öğrenciye ait resim ve bilgileri kullanan özel okullara brüt asgari ücretin beş katı ceza geliyor. Meclis'e gönderilen eğitimle ilgili torba kanunda özel okulların izinlerinden kapatılmasına kadar bir dizi yeni düzenleme var.

Gerçeğe aykırı ilan ve reklam veren, reklam ve ilanlarda öğrenciye ait resim ve bilgileri kullanan özel okullara brüt asgari ücretin beş katı ceza geliyor. Meclis'e gönderilen eğitimle ilgili torba kanunda özel okulların izinlerinden kapatılmasına kadar bir dizi yeni düzenleme var.

Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında eğitim-öğretim yapan ancak kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmeyen yerler ile izinsiz eğitim-öğretim faaliyetinde bulunan yerler valiliklerce kapatılacak. İzin aldığı halde 2 yıl içerisinde faaliyete başlamayan, faaliyete başladıktan sonra yönetmelikte belirtilen süreden daha fazla izinsiz ara veren veya söz konusu izni amacı dışında kullanan kurumların kurum açma izni, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilecek.

Özel öğretim kurumunun, Bakanlıkça onaylı yerleşim planında izinsiz değişiklik yapılması, gerçeğe aykırı reklam ve ilan verilmesi veya reklam ve ilanlarda öğrenci resim ve bilgilerinin kullanılması halinde asgari ücretin 5 katı, mevzuatta belirtilen sayıda personel çalıştırmayan veya mevzuata aykırı personel çalıştıranlara asgari ücretin 10 katı ceza uygulanacak. Kurumun açma şartlarından birini kaybetmesi, haftalık ders çizelgesi ve programların bakanlık izni olmadan kurumda uygulanması halinde ceza asgari ücretin 20 katına çıkacak. Bu fiillerin tekrarı halinde idari para cezası 5 kat artırılarak uygulanacak.

Devir ve teslimden kaçınan veya bu görevi savsaklayan kurucu hakkında brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası uygulanacak. Şartlara uymadan kurumunu kapatanlarla ,soruşturma sonucu kurum açma izni ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatı iptal edilen kurucuya 5 yıl geçmeden tekrar kurum açma izni veya bir kurumu devralma ya da ortak olma izni verilmeyecek.

Dünya

AKRA