Derneğin Genel Sekreteri Muhammed Said Abudu ,"Fransa özür dilemedikçe, Sarkozy bu ülkede memnuniyetle karşılanmayacak.Halkımıza karşı işledikleri suçları kabul etmi yorlar" diye konuştu.
CUMHURİYET -30 KASIM 2007 CUMA
| İMSAK | GÜNEŞ | İŞRAK | ÖĞLE | İKİNDİ | AKŞAM | YATSI |
| 06:05 | 07:38 | 08:23 | 12:53 | 15:38 | 17:57 | 19:25 |

Cezayir'de, Fransa'ya karşı 1954 ve 1962 yılları arasında bağımsızlık mücadelesi veren gazileri temsil eden Savaş Gazileri Derneği, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy 'nin gelecek hafta Cezayir'e yapacağı ziyaret öncesinde, Paris'in bu ülkeye yönelik sömürgeci geçmişinden dolayı özür dilemesini istedi.
On binlerce insanın vagonlara doldurularak Orta Asya ve Sibirya'ya gönderildiği sürgün yıllarında halk, nüfusunun yaklaşık yarısını kaybetti. Hayatta kalanlar, 14 yıl sonra vatanlarına dönebildi.
Savunma sanayii kuruluşları başta olmak üzere kritik tesislerde, elektrikli araçlara yönelik güvenlik önlemleri artırılıyor.
Siber saldırılar, bu kez Avrupa’daki süpermarketlerin gıda tedarik zincirini hedef aldı.
ABD'nin California eyaletinde Ramazan ve Kurban bayramları, eyalet çapında resmî tatil olarak tanındı.
Okuma performansındaki gerilemenin ardından 2023 yılında okullara basılı kitap sağlanması için kaynak ayrılırken, kitap okuma ve el yazısına yeniden ağırlık verildi.
İspanya’nın farklı bölgelerinde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, ulaşımda aksamalara neden oldu.