İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50
Hava - Hava durumuHafif Yağmurlu 14°C Nem %80
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İşrak
06:50
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
Giriş Yap

Körfez gündeminde bu hafta...03.03.2017

03.03.2017    |

Suudi Arabistan Kralı Selman ve beraberindeki oldukça kalabalık heyet Endonezya, Malezya ve Brunei’da ziyaret ve temaslarda bulunuyor. Yaklaşık 50 yıllık bir aradan sonra gerçekleşen Endonezya ziyareti her iki tarafta da büyük heyecan uyandırdı.

Daha önce Endonezya resmi makamları tarafından 1500 kişinin katılacağı duyurulan Suud Heyetine, yaklaşık 900 kişinin katıldığı gözlendi. Bu arada Suud Kralı’na ziyareti sırasında Endonezya’nın en yüksek devlet nişanı verildi. Halen devam eden petro-kimya alanındaki işbirliğine ilave olarak, Kral ile birlikte Endonezya’ya gelen Suud’lu işadamları, Endonezya’lılarla ortak yatırım alanları ararken,  aynı zamanda Suud’luların çantalarında Endonezya’da İslami Okullar açmak da var.

Suud Kralı’nın Malezya ziyareti de iki ülke arasında çalışma ve sosyal güvenlik, bilim ve eğitim ve medya alanlarında dört anlaşmanın imzalanmasına vesile oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri

Birleşik Arap Emirlikleri’nde enflasyon oranı geçen yılın aynı dönemine göre artış göstererek yıllık baza yüzde 2.3’e yükseldi.  Diğer ürün ve hizmetlerle kıyaslandığında özellikle sağlık hizmetleri, okul ücretleri ve ulaşım hizmetlerinde fiyat artışları dikkat çekici boyutlarda. Bu arada konuyla ilgili bir başka haberde ise Birleşik Arap Emirlikleri’nde 2017 yılı içinde çalışanların ücretlerinde yükseliş beklentisi hakim.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yıllık gıda israfının 3 milyon tona, maddi karşılığının ise 3.5 milyar dolara yaklaştığı açıklandı. Körfez Gıda Endüstrisi 2017 yılı raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri’nde toplam gıda tüketiminin 2021’e kadar 11 milyon tona ulaşması tahmin ediliyor. Körfez Ülkeleri genelinde ise yıllık ortalama yüzde 4’ lük artışla, 2016 yılındaki 48 milyon tonluk tüketim, 2021’de 59 milyon tona ulaşacak. Aynı dönemdeki nüfus artışının ise 2016 ile 2021 yılları arasında yüzde 2.3 olacağı tahmin ediliyor. Bu projeksiyonlarla, nüfus artışından oldukça hızlı bir gıda tüketim artışı olacağı görülüyor.

Dubai’de geçtiğimiz Pazar günü görülen kuvvetli sağnak yağış, başta ulaşım olmak üzere hayatı oldukça etkiledi. 8 saat süren sağnak yağış boyunca her dakikaya bir trafik kazası ihbarı düştü ve toplam 5300’e yakın trafik kazası ihbarı alındı.

Katar

Japon işadamları Katar’da farklı alanlardaki fırsatları değerlendirmek üzere temaslarda bulundu. 40 farklı Japon firmasının üst düzey yöneticileri Japon hükümeti tarafından organize edilen bir körfez turundalar. Japonya ile Katar arasındaki ticaret hacmi 20 milyar dolara yaklaşıyor. Bu arada 2022’deki Dünya Kupası yatırımlarında Türk müteahhitlik firmaları da dev ve oldukça önemli projelerde ortak olarak yer alıyor.  

Umman basını

Umman uluslarararası piyasalarda iki milyar dolarlık tahvil satmayı planlıyor. Tahvilin Amerikan Doları bazında satılacağı açıklandı. Ekonomist ve gözlemciler daha sonraki diğer tahvil ihraclarıyla toplam rakamın 5 milyar dolara ulaşabileceğini ifade ediyorlar.   

Umman’da uluslararası ilişkilerden sorumlu bir başbakan yardımcısı atandı. Umman’da Sultan Qabous Bin Said aynı zamanda kabinenin başında yer alıyor. Farklı alanlarda da başbakan yardımcıları atanıyor.

Umman’da bir çok okulda abur cubur yiyeceklerle, gazlı içeceklerin satışı yasaklandı. Uzmanlar ve yetkililer ise ailelerin de bu konuda duyarlı davranarak, çocuklarının beslenmelerine atıştırmalık ya da abur cubur yiyecekler koymamaları konusunda işbirliği içinde olmalarını istiyorlar.

Bu arada Umman’daki orta dereceli okullarda askerlik becerileri dersi verilmesi gündemde. Okuldaki erkek öğrenciler için seçmeli olarak verilecek eğitime, bir sağlık muayenesi sonrasında öğrenci kabul edilecek. Çünkü dersin içeriğinde teorik bilgilerden çok atıcılık, yön bulma, koşma gibi becerilerin geliştirilmesi yer alıyor. 

AKRA için derleyen: Sedat  Yüksel

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Cuma Sohbetleri
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Cuma Sohbetleri
Cuma Sohbetleri Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close