İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:06 İkindi16:56 Akşam20:05 Yatsı21:37 İmsak04:18 Güneş05:56 İşrak06:37
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 15°C Nem %78
Türkçe
20 Şevval 1445 29 Nisan 2024 Pazartesi
20 Şevval 1445
İşrak
06:37
Öğle
13:06
İkindi
16:56
Akşam
20:05
Yatsı
21:37
İmsak
04:18
Güneş
05:56
Giriş Yap

YGS'de 2 milyon aday için 350 bin kişi görev alacak

10.03.2017    |

ÖSYM Başkanı Ömer Demir, 12 Mart Pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 2 milyon 265 bin 902 adayın başvuru yaptığını belirterek, sınavda 350 bin dolayında kişinin görev yapacağını bildirdi.

Demir, bütün adaylar için öncelikle bir uyarıda bulunmak istediğini dile getirerek, sınavda başarının iki koşulu bulunduğunu, birincisinin sınav kurallarına uygun bir şekilde sınavı sonuçlandırmak, ikincisinin ise sınavda sorulara doğru cevap vermek olduğunu anlattı.

Kurallara uygun bir şekilde sınavı sonuçlandıramayan bir adayın sınavının değerlendirmeye alınmayacağını, verdiği cevapların bir anlamının kalmayacağını vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

"Bu şu demek, sınav öncesinde ve süresince sınav kurallarını ihlal etmek, sınavın iptaline yol açabilir. Bunlar kopyayla irtibatlı konular değildir. Aday kopya çekmeyebilir ama süre bittikten sonra işaretlemeye devam edebilir. Bu da kural ihlalidir.

Aday, işaretlemeye devam ettiği ve bu ihlali kamera kayıtlarımızdan ve tutanaklardan tespit ettiğimiz zaman sınavını iptal ediyoruz. Daha da acı olanı, bazı adaylar kuralları ihlal ettiklerinde ve bu durumu sonrasında tespit ettiğimizde, sınav geçmiş olsa bile geriye doğru iptal ediyoruz. Kanunun bu hükmü açık.

Bu nedenle kişi, sonuçlar açıklandıktan sonra da eğer bir kural ihlali tespit edilirse geriye doğru iptal edilebilir. Bunun için adaylara özellikle kurallara uyma konusunda önerilerimizi tekrarlamak isteriz. "

Demir, geçen yıl YGS'de en fazla iptal nedeninin kol saati olduğunu, bu gerekçeyle 210 kişinin sınavının iptal edildiğini belirtti.

Sınavların yapıldığı bütün sınıflarda saat olduğunu hatırlatan Demir, bu nedenle adayların saat ile sınava gelmemelerini istedi.

Hürriyet

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Aile Rehberi
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Aile Rehberi
Aile Rehberi Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close