İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Doğu'da bin 639 köy yolu ulaşıma kapandı

Güncel
|

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 639 köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzeyinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle bin 639 köy yolu ulaşıma kapandı.   
 
Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, Erzurum'da 713, Kars'ta 300, Bingöl'de 190, Tunceli'de 180, Muş'ta 130, Iğdır'da 80, Ardahan'da 20 ve Erzincan'da 26 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
Dün kapanan Tunceli-Erzincan kara yolu ise gece yeniden ulaşıma açıldı. İl Özel İdarelerine bağlı ekipler, kapanan yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Kent merkezlerinde yapılan son ölçümlerde kar kalınlıkları, Kars ve Ardahan'da 20, Erzurum'da 14, Iğdır'da 4 ve Erzincan'da 2 santimetre olarak tespit edildi.
İllerde gece yaşanan en düşük hava sıcaklığı ise Erzurum'da -20, Kars'ta -19, Ardahan'da -15, Iğdır'da -7 ve Erzincan'da -6 derece olarak ölçüldü.
Meteoroloji yetkilileri, perşembe gününe kadar havanın parçalı bulutlu olacağını, daha sonra yeniden yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini belirtti.
Adana:
Adana'da üreticiler, düşen hava sıcaklıkları nedeniyle hafif şiddette don olaylarına karşı uyarıldı.
Yurt genelinde seyreden düşük hava sıcaklıkları gece Adana'da da etkili oldu. İl genelinde hava sıcaklığı 1 dereceye kadar düşerken, hafif şiddette don olayları görüldü.
Gün içinde en yüksek hava sıcaklığının 14-15 derece arasında seyredeceği ve gece 1 dereceye kadar düşeceğini kaydeden yetkililer, hasat dönemindeki narenciye ile sebze ve serada üretim yapan yetiştiricileri gerekli tedbirleri almaları konusunda uyardı.
CNN TURK - 7 OCAK 2007 PAZARTESİ
AKRA