İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0607:3908:2412:5315:3717:5619:24
Kabe

Türkiye'den BM'lere çözüm çağrısı

Güncel
|

Türkiye, Birleşmiş Milletlerden, Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüme ulaşılması için harekete geçmesini istedi.

Türkiye, Birleşmiş Milletlerden, Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüme ulaşılması için harekete geçmesini istedi.  
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Sekreti Ban Ki Moon ile biraraya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, Genel Sekreterin, Kıbrıs Rum kesimindeki seçimlerin ardından adada yeni bir girişim için uğraşacağını söyledi.
Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile biraraya geldi. Yemeğe, Birleşmiş Milletler kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de eşleriyle birlikte katıldı.
Yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Gül, Ban Ki Moon'un yakın zamanda Kıbrıs'ta kapsamlı bir çözüm için harekete geçeceğini ifade etti. Gül, bunun için öncelikle Kıbrıs Rum kesiminde yapılacak seçimlerin bekleneceğini belirtti. Gül, bu süreçte Türkiye'ye düşen görevin de çalışmak ve gayret sarfetmek olduğunu söyledi.
TRT - 10 OCAK 2008 PERŞEMBE
AKRA