İMSAKGÜNEŞİŞRAKÖĞLEİKİNDİAKŞAMYATSI
06:0507:3808:2312:5315:3817:5719:25
Kabe

Afganistan'da karakış can alıyor

Dünya
|

Son 40 yılın en şiddetli kışını yaşayan Afganistan'da yoğun kar yağışı ve soğuk nedeniyle güneydeki Gazne kentinde bir gün içinde 20'si çocuk 37 kişi öldü.

Son 40 yılın en şiddetli kışını yaşayan Afganistan'da yoğun kar yağışı ve soğuk nedeniyle güneydeki Gazne kentinde bir gün içinde 20'si çocuk 37 kişi öldü.

Gazne Valisi Feyzullah Fayzın, kurbanların bazılarının araçları yolda kaldıktan sonra sağlık ocaklarına gitmek isterken yolda hayatını kaybettiğini söyledi.
Kar yağışı nedeniyle yardım görevlilerinin uzak bölgelere ulaşmakta büyük güçlük yaşadığı bildirildi. Başkent Kâbil'de halk dün Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) yaptığı erzak dağıtımına akın etti. Bazı bölgelerde yardım görevlilerinin öfkeli halkın saldırısına uğradığı kaydedildi. Savaşın yol açtığı şiddetin hüküm sürdüğü Afganistan'da, bu yılın başından beri yoğun kış şartları nedeniyle 300'den fazla kişi hayatını kaybederken, on binlerce hayvan da telef oldu.
CUMHURİYET - 6 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA
AKRA