İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak05:18 Güneş06:45 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 16°C Nem %61
Türkçe
19 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
19 Ramazan 1445
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Giriş Yap

Yeni uygulamalar ne getiriyor?

26.12.2019    |
Günlük hayatta uygulamaya geçmesi beklenen düzenlemelerle ekonomi, enerji  ve çevre anlamında bazı değişiklikler söz konusu olacak. 
 
Binalarda enerji kimlik belgesi zorunluluğu, yenilenebilir enerji kullanmak isteyenler için yeni tarife modeli, gelir oranlarına göre elektronik faturalama bu düzenlemelerden bazıları olacak.
 
Enerji Belgesi şartı
 
Konutlarda, enerji kimlik belgesi zorunluluğu başlıyor. Enerji Kimlik Belgesi, binalardaki enerjinin israfını önlemek amacıyla zorunlu tutuluyor. Belge temin edilmezse binaya iskân verilmeyecek. Dolayısıyla kiralama, satma gibi gereksinimler karşılanamayacak.
 
Yenilenebilir enerji için yeni elektrik tarifesi
 
Elektriğini yenilenebilir enerji kaynaklarından kullanmak isteyen tüketiciler için yeni bir tarife modeli gelecek. Vatandaş isterse sadece yenilenebilir enerji tüketebilecek.
 
Konaklama ve dijital reklamlarda vergi oranı
 
Otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart, misafirhane ve kamping gibi konaklama tesislerinden konaklama vergisi alınacak. Oran, 31 Aralık 2020'ye kadar yüzde 1 olacak. Her türlü reklam hizmetleri artık dijital hizmet vergisine tabi olacak. Dijital hizmet vergisi yüzde 7.5 olacak.
 
 
e-fatura, e-defter uygulaması
 
Mükellefler hasılatlarına göre e-fatura, e-defter, e-irsaliye, e-arşiv uygulamasına geçecek. 2018 yılı brüt satış hasılatları 10 milyon TL ve üzeri olan firmalar, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla e-fatura, e-arşiv fatura ve e-defter uygulamalarına birlikte geçiş yapmak zorunda. Böylece sahte ve naylon faturanın önüne geçilmesi hedefleniyor
 
Atık yağ düzenlemesi
 
Çevre ve insan sağlığının korunması için madeni atık yağları kapsayan yönetmelik yürürlüğe giriyor. Motor yağı değişimi yapılan işletmeler belge almak zorunda. Atık yağların ithalatı da yasaklanıyor.
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close