İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İşrak06:41 Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:02 Yatsı21:32 İmsak04:24 Güneş06:00
Hava - Hava durumuAçık 16°C Nem %84
Türkçe
17 Şevval 1445 26 Nisan 2024 Cuma
17 Şevval 1445
İmsak
04:24
Güneş
06:00
İşrak
06:41
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:02
Yatsı
21:32
Giriş Yap

Havaalanlarında yeni dönem böyle olacak

28.05.2020    |

Salgın sonrası normalleşme için yeni dönem hazırlıkları kapsamında havaalanlarında ve uçuşlarda uygulanacak kurallar belli oldu.

Milliyet'te yar alan habere göre, havaalanına ulaşımda otobüslerde seyreltilmiş oturma düzeni ile fiziki mesafe uygulaması (en az 1 metre) çerçevesinde yolcu taşınması sağlanacak, maske zorunlu olacak.

Refakatçi zorunluluğu olan yolcuların haricinde yolcu olmayanların (karşılayıcı/uğurlayıcı) terminal binalarına girişlerine izin verilmeyecek.

Ateş, öksürük, solunum sıkıntısı olan yolcular sağlık birimine yönlendirilecek.

Terminal binalarında merkezi havalandırma sistemleri taze havayla çalıştırılacak, HEPA filtre takılacak.

Online check-in ve ödemelerin temassız kartlarla yapılması özendirilecek.

Kontrol noktası öncesinde ve sonrasına el antiseptiği yerleştirilecek.

Yolcu ve personelin sık kullandığı tepsi vb. malzemeler periyodik olarak temizlenecek.

Kontrol noktasından yolcu ve personel geçişlerinde seyahat dokümanı, kimlik kartı, havalimanı giriş kartı gibi dokümanlara gerekmedikçe dokunulmayacak.

Her elle arama sonrası personelin eldiven değiştirecek.

Uçuşlarda kabin bagajı kabul edilmeyecek, ancak dizüstü bilgisayar, el çantası, evrak çantası ve bebek eşyalarına izin verilebilecek. Onun dışındaki eşyalar check-in işlemi sırasında bagaja verilecek.

İmkan dahilinde biniş kartlarının basılı verilmesi yerine SMS/QR Code check-in uygulaması teşvik edilecek.

Check-in kontuarlarında yolcu kimlik kontrolünün, TC Kimlik kartının uzaktan temassız okutulmasıyla yapılması teşvik edilecek.

Havalimanlarındaki yemek ve ibadet gibi toplu alanlarda, fiziki mesafe sağlayacak uyarılar ve saf şeritleri vb. uygulanması yapılacak.

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kur’an-ı Kerim Meali - 2 - Dipnotsuz
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kur’an-ı Kerim Meali - 2 - Dipnotsuz
Kur’an-ı Kerim Meali - 2 - Dipnotsuz Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close