İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:01 Yatsı21:31 İmsak04:26 Güneş06:02 İşrak06:42
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 20°C Nem %76
Türkçe
16 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
16 Şevval 1445
İşrak
06:42
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
Giriş Yap

Körfez ekonomisinden notlar

15.10.2020    |

Körfez basını ve gündeminde yer alan ekonomi başlıklarından derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Katar yabancılara mülkiyet hakkı sağlayacak

Katar Hükümeti, Katar vatandaşı olmayanlara konut ve işyerine sahip olma hakkı verecek. İçişleri ve Adalet Bakanlığı da Katarlı olmayanların satın alma işlemini tamamlar tamamlamaz ikametgahlarını almalarına izin veren yeni bir sistemin uygulanması üzerinde çalışıyor. 730.000 Qatar Riyali'nden daha az olmayan mülk sahiplerine, mülkiyeti süresince kendileri ve aileleri için oturma izni verilmesi planlanıyor. En az 3.650.000 Qatar Riyali değerinde mülk sahipleri ise sağlık, eğitim ve bazı ticari faaliyetler açısından daimi ikamet edenlerle aynı avantajlardan yararlanacak.

Umman’da KDV’li sisteme geçiş

Umman Hükümeti, düşük petrol fiyatları ve koronavirüs salgını nedeniyle azalan kamu gelirlerini artırmak amacıyla, altı ay içinde yüzde 5 oranında katma değer vergisi uygulanmasına başlanacağını duyurdu. İlk olarak 2018 yılı başında geçilmesi düşünülen KDV’li system, iki yıldır Umman Hükümeti tarafından erteleniyordu. 

Suudi Arabistan Asya pazarındaki petrol fiyatını artırdı

Suudi Arabistan, Eylül ve Ekim aylarında düşürdüğü, Asya'ya ham petrolünün resmi satış fiyatını, piyasalardaki yenilenen yükselişe bağlı olarak, Kasım ayı için artırdı. Suudi Arabistan'ın, ham petrol kalitesinde en üretken pazara yaptığı fiyat artışı, pazarın yukarı baktığının veya en azından, Asya piyasalarının Eylül'ün son haftasında arttığı için yukarı baktığını düşündüğünün bir işareti olarak görülüyor. Özellikle Asya rafinerilerinin jet yakıtı piyasalarında kârlılık, talebin kış aylarına doğru artmasıyla birlikte aylardır en yüksek seviyelerine ulaştı. Bununla birlikte, marjlar hala düşük seviyede. 

Petrol tacirleri ve diğer ihracatçı ülkeler açısından uzun zamandır dünyanın en büyük petrol ihracatçısı olan Suudi Arabistan’ın fiyatlandırma politikaları, nelerin geleceğine dair önemli göstergeler niteliğinde. Bu arada Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri için fiyatı sabit tutacak.

Sağlık taramasından geçemeyenlere giriş engeli

Körfez İşbirliği Teşkilatı Sağlık Konseyi’nin raporuna göre, altı Körfez İşbirliği Konseyi üye ülkesi, geçen yıl 205.000 yabancının tıbbi uygunluk kontrollerinde başarısız oldukları gerekçesiyle girişlerine izin vermedi.  Körfez Ülkeleri arasındaki göçmen işçi tarama programı, göçmenleri kontrol etmek için ülkeler arasında bir ağ bağlantısı aracılığıyla üç milyon kişiyi kaydetti. Tıbbi uygunluk kontrolleri, 1995 yılından beri Körfez ülkelerinde uygulanmakta.

Umman-Suudi Arabistan sınır ötesi nakliye süresi azaldı

Suudi Arabistan ile Umman arasındaki sınır geçişlerinde uygulanmaya başlayan yeni entegre gümrük sistemiyle harcanan toplam süre yüzde 71 oranında azaltıldı. Ticareti kolaylaştıran ve sınır ötesi gümrük işlemlerini basitleştiren Uluslararası Karayolu Taşımacılığı sistemine uygun olarak tanımlanan yeni prosedürler, zaman tasarrufunda oldukça etkili oldu. Umman'ın ulaşım ve transit prosedürlerinin dünya çapında 100'den fazla ülke ile uyumlaştırılmasına katkıda bulunan küresel gümrük geçiş standardı, ticaretin kolaylaştırılmasının önemli bir ayağı olarak kabul ediliyor ve Umman ile diğer Körfez ülkeleri arasındaki karşılıklı bağlantıyı artırıyor. Sistem, Elektronik Beyanname Sistemi (TIR-EPD) aracılığıyla bir ön muayene süreci işleterek; risk hedefleme sistemlerini geliştirmekte, zamanı ve maliyetleri optimize ederek transit sınırlardaki gümrük ve vergileri kapsayacak teminat yatırma ihtiyacını ortadan kaldırmakta. Lojistik Performans Endeksi'ne göre Umman, 2020'de sınır ötesi ticarette Körfez İşbirliği Konseyi 'nde birinci sırada yer aldı.

Suudi Arabistan’da 10 milyon ağaç kampanyası

Suudi Arabistan Çevre, Su ve Tarım Bakanlığı Cumartesi günü, 10 milyon ağaç dikmeyi amaçlayan bir girişim olan 'Yeşil yapalım' kampanyasını başlattı. Önümüzdeki altı ay boyunca, ağaçlandırma 165 farklı alanda yapılacak.

Umman’da şeker hastalığı artıyor

Umman'da diyabet ve insanların kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riski artış gösteriyor. Umman Sağlık Bakanlığı, nüfusun % 15'inin şeker hastalığından ve  yaklaşık üçte ikisinin yüksek tansiyondan muzdarip olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, bunlarla ilgili diğer bilgiler olarak da nüfusun % 30'unun obez, % 35'inin fazla kilolu olduğu ilave edildi.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close