İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %84
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İşrak
06:50
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
Giriş Yap

Sonbahar manzaraları

24.11.2020    |

Yurdun dört bir yanında ormanlar ve ağaçlar, sonbaharın renkleriyle bezendi. Yeşilden sarıya dönen ağaçlarda, yaprakların renk tonları kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Istranca Ormanları

Trakya'nın Karadeniz kıyılarında meşe ve çam ağaçlarıyla kaplı Istranca ormanlarında sonbaharın son demleri hayran bırakıyor.

Yıldız Dağları'nın eteklerindeki ormanlık alanlar, sonbaharın son günlerinde tüm renklerini sergiliyor.

Karadeniz Bölgesi'nde son dönemdeki yağışların etkisiyle yükselen dereleri, doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları ve barındırdığı hayvan popülasyonuyla ilgi çeken ormanlar, sonbaharda yeşil, sarı ve kahverenginin farklı tonlarıyla ilgi çekiyor.

Yazın çiçeklerin ve doğanın güzelliği ile misafirlerine ev sahipliği yapan ormanlarda, doğanın yapraklarını dökmeden sunduğu renklilik hazan mevsiminin son günlerinde ziyaretçilerini mutlu ediyor.

Bozkırın ortasındaki 'Balıklı Göl'

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde kıraç topraklar arasına sıkışmış Balıklı Göl, çevresindeki salkım söğüt ağaçlarının hazanın yeşil ve sarı tonlarına bürünmesiyle ziyaretçilerini etkiliyor.

İlçeye bağlı İnli köyünde bir vahayı andıran 5 bin metrekarelik Balıklı Göl, etrafındaki yürüyüş yollarına sıralanan salkım söğüt ağaçlarının sonbahar renkleriyle ilgi çekiyor.

Yedigöller ve Gölcük sonbahar görüntüsüyle hayranlık uyandırıyor

Yedigöller Parkı ile Gölcük Tabiat Parkı'na gelenler, doğayla iç içe vakit geçirmenin tadını çıkarıyor.

Yüzde 65'i ormanlarla kaplı Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Yedigöller Parkı ve Gölcük Tabiat Parkı, sonbaharla başka bir güzelliğe büründü.

Şehir merkezine 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve ismini bünyesinde barındırdığı Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl'den alan Yedigöller'de yeşil, kahverengi ve sarı tonlarının renk çeşitliliği yaşanıyor.

Tohma Kanyonu'nda sonbahar renkleri

Malatya'nın Darende ilçesindeki Tohma Kanyonu, sonbaharda rengarenk görüntüsüyle ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor.

Kanyonun ortasından asırlardır akan Tohma Çayı ve etrafındaki Selvi, Çınar, Söğüt ve İncir ağaçlarının oluşturduğu renk çeşitliliği, kış mevsimi öncesi eşsiz sonbahar manzarası ile hayranlık uyandırıyor.

Küre Dağları'nın bir yanı sonbahar bir yanı kış

Türkiye'nin doğal güzellikleri arasında yer alan Küre Dağları, ziyaretçilerine sonbahar ve kışı aynı anda yaşatıyor. Vadilerinden yamaçlarına, akarsularından kanyonlarına kadar Türkiye'nin önemli dağ sıralarından Küre'de, kış ve sonbahar aynı anda yaşanıyor.

Kastamonu ve Bartın arasında kalan Küre Dağları, her mevsim olduğu gibi sonbaharda da ziyaretçileri kendisine çekiyor. 

Dağların alt kısımlarında sarıdan kırmızıya renk ahengine doyan ziyaretçiler, sonbaharın son aylarında yüksek kesimlerde kar sürpriziyle karşılaşıyor. En yüksek zirvesinin rakımı 2 bin metreyi bulan Küre Dağları'nda, sonbaharda yağan kar, dağların bir kısmında sonbahar bir kısmında da kış manzarasını aynı anda sunuyor.

Yamaçların alt kısımlarındaki ağaçlar sarıdan kırmızıya kadar çeşit çeşit renge bürünürken, üst kesimlerde beyaz kar örtüsü görülüyor.

Çam Dağı'nda güz renkleri

Sakarya'nın Hendek ve Kocaali ilçelerinin arasında kalan, "doğa ve kültür yolu"nu bünyesinde bulunduran Çam Dağı, sonbaharın yeşil, sarı ve kızıl tonlarıyla görenleri cezbediyor. Sakarya'da Kocaali ve Hendek ilçeleri arasında yer alan 900 rakımlı Çam Dağı, sarı, yeşil ve kızıl tonlarıyla hayran bırakıyor.

Sonbaharın son günleri yaşanırken, Sakarya'nın yüksek noktaları arasında yer alan Çam Dağı'nda kestane, çam ve gürgen ağaçlarının yapraklarının sararmasıyla kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

AA

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close