İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Yatsı20:52 İmsak05:18 Güneş06:45 İşrak07:25 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:31
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 18°C Nem %53
Türkçe
19 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
19 Ramazan 1445
Akşam
19:31
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Giriş Yap

Uzaktan eğitimde LGS hazırlığı nasıl olmalı?

17.12.2020    |

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) için adaylar uzaktan eğitimle hazırlıklarını sürdürüyor. Peki bu süreci en etkin şekilde değerlendirmek için hangi derslere nasıl çalışılmalı?

Bu yıl tüm müfredatı kapsayacak olan LGS’ye hazırlıkta nasıl bir çalışma programı uygulanması gerektiğini uzmanlar anlattı: Matematik dersini yorgun olmayan bir zihinle çalışın, geç saate bırakmayın.

Binlerce 8'inci sınıf öğrencisinin katılacağı 2021 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 6 Haziran'da yapılacak. Sınav tüm müfredatı kapsayacak. Öte yandan salgın edeniyle hazırlık kursları da dahil olmak üzere 31 Aralık tarihine kadar eğitim online olarak gerçekleştirilecek. Bu tarihten sonra yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı  daha sonra belli olacak.

Sabah'ta yer alan haberde, uzmanlar matematik ve fen gibi sayısal dersler yoğun motivasyon gerektirdiği için çalışmaların akşam saatlerine bırakılmaması gerektiğini söyledi.

MATEMATİK

Öğrencilerin dersi çok iyi dinleyip bolca soru çözmeleri gerekiyor. Sorularda ilk cümleden itibaren verilenler çok iyi anlaşılmalı, istenen kısma özellikle dikkat edilmelidir. Soruda her cümlenin bir önemi olduğu, gereksiz ifadelere yer verilmediği unutulmamalıdır. Görsel sorular yeni sistemde çok yer aldığı için soru metni ile şekil birlikte değerlendirilmelidir. Matematik dikkat isteyen bir ders olduğu için çalışma ortamlarında dikkat dağıtacak ses ve nesnelerin bulunmamasına dikkat edilmelidir. Sayısal dersler genelde yorgun olmayan bir zihin gerektirdiği için çalışmalar geç saatlere bırakılmamalıdır.

FEN BİLİMLERİ

Öğrenciler kendilerine uygun yöntemler (özet çıkarma, tablo ya da kavram haritaları oluşturma gibi) kullanarak konuları dersten sonra tekrar edip pekiştirmelidir. Bir konu öğrenilmeden diğerine geçilirse çözülen testlerde hata oranı artar. Bu da motivasyon düşüklüğüne sebep olabilir. Başarıyı artırmak için ezbercilikten uzak durmak gerekmektedir. Konu ile ilgili farklı tarzda sorular çözülmeli, bu soruların zorluk derecesi ise kolaydan zora doğru olmalıdır. Testlerde çözemedikleri soruları irdeleyerek neden yanlış yaptıklarını öğrenmeleri gerekmektedir.

SOSYAL BİLGİLER

Öğrenciler öncelikle şu ana kadar işlenen ünitelerde konu eksiği olup olmadığını tespit etmeli var ise en kısa sürede eksik oldukları konuları tekrar etmelidir. Ayrıca harita ve görsel yorumlama tarzında çıkabilecek sorularda hata yapmamak için harita okuryazarlığına dair bilgilerini kontrol etmelidirler. Paragraf sonuna kadar okunup anahtar kelimeler bulunarak işaretlenmeli ve dikkat çekici hale getirilmelidir.

TÜRKÇE

Sınavın bütününe hakim olan okuma becerisinin oldukça önemli olmasından kaynaklı olarak günde en az bir saat nitelikli okuma yapılmalıdır. Metin içerikli sorularda öncelikle soru kökü okunmalıdır. Sözel mantık yorumlama sorularında mutlaka yazarak soru değerlendirilmelidir. Soru kökünde yer alan altı çizili kısımlara ve 'asıl anlatılmak istenen, ağır basan, en uygun... gibi' uyarıcı söz öbeklerine dikkat edilmelidir. Metinler okunurken ona sadık kalınmalı ve asla kişi kendi görüşünü katarak metni değerlendirmemelidir. Okuma hızı iyi ayarlanmalı ve gerekenden hızlı okuyup aceleci davranarak dikkat eksikliğine yol açılmamalıdır.

DİN KÜLTÜRÜ

Öğrencilerin okuma, anlama ve yorum yapabilme gücünü destekleyici çalışmalar yapmaları ve bol bol kitap okumaları faydalarına olacaktır. Müfredat dâhilinde sorumlu olunan "Kader İnancı", "Zekât ve Sadaka", "Din ve Hayat", "Hz. Muhammed'in Örnekliği", "Kur'an-ı Kerim ve Özellikleri" ünitelerine ait konu ve kazanımların eksiksiz bir şekilde öğrenilmesi ve bol bol tekrar edilmesi de gerekmektedir.

İNGİLİZCE

Geçen yılın sorularına ve MEB'in yayınladığı LGS örnek sorulara bakıldığında "okuduğunu anlama", "anladığını yorumlama" temeline kurulu sorular var. Soru köklerinde yapı eki olarak NOT (olumsuzluk eki) çokça kullanılmıştır. Karşılıklı konuşma ve diyalog sorularına yer verilirken üniteler arası sarmal soru yapıları kullanılmamıştır. Ünitelerde verilen sözcük bilgisi üzerinde durulup sözcüklerin geçtiği paragraf ve/veya diyalog çalışmaları yapılmalı ve grafik/ tablo okuma çalışmalarına da önem verilirse sınavda başarı kaçınılmazdır.

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Sesli Kitap
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Sesli Kitap
Sesli Kitap Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close