İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak05:18 Güneş06:45 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 16°C Nem %60
Türkçe
19 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
19 Ramazan 1445
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Giriş Yap

UFKA YOLCULUK - 1437/2016

18.07.2022    |

Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları üst başlığıyla dördüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışması olan organizasyon 3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirildi.

Hadis konulu Ufka Yolculuk yarışması 81 ilde, 803 ilçede ve KKTC’de aynı anda gerçekleştirildi. Küçükten büyüğe 369 bin 712 kişinin başvurduğu organizasyonda, yarışmacılar bilgi seviyelerini ölçmek ve ödüllere ulaşmak için ter döktü.

Dünyanın farklı ülkelerinden başvuruda bulunan binlerce yarışmacı da Türkçe ve İngilizce olarak internet üzerinden online yarışma imkânı buldu. Engellilerin de başvurabildiği yarışmaya 231 cezaevindeki yaklaşık 10 bin mahkûm da iştirak etti. Saat 10.00’da il ve ilçelerdeki yaklaşık 15 bin sınıfta başlayan yarışmaya en küçüğü 5, en yaşlısı 84 olmak üzere her yaştan katılım gerçekleşti. Toplumun farklı kesimlerinden kitapseverlerin başvurduğu yarışmada anne babasıyla, dede torunuyla birlikte sınava girdi.

Yarışmaya özel kitap hazırlandı

Yarışmacılar, ’Riyazü’s Salihin’den 1001 Hadis Seçkisi’ adlı eseri okuyarak sınava katıldı. Yarışma kitabı ’İmam Nevevi’nin Riyazü’s Salihin’ eserinden Ufka Yolculuk Kültür Yarışması için özel olarak derlendi. Yarışmacılar kitaptan, yaşlarına göre farklı bölümlerden sorumlu tutuldu. ÖSYM sınav sistemine benzer şekilde çoktan seçmeli olarak kategorilerine göre farklı adetlerde soru sorulan yarışmacılar cevaplarını optik formlara işaretledi.

10 bin mahkûm heyecanla yarıştı

Sadece başvuru sayısı değil organizasyon genişliği bakımından da Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışması olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışması, tüm il merkezlerinde, Türkiye’nin 957 ilçesinden 803’ünde, KKTC’de Lefkoşa şehrinde, dünya genelinde ise internette eş zamanlı şekilde yapıldı.

Türkiye’deki toplam 360 cezaevinden 231’inde tutuklu bulunan 9 bin 824 kişinin başvurduğu yarışma cezaevlerinin gözetiminde 345 sınıfta gerçekleştirildi. Yarışmaya 10 yaş altındaki 15 bin 145 öğrenci başvururken, en fazla ilgi 162 bin 628 kişiyle 10-15 yaş arası ortaöğretim öğrencileri tarafından gösterildi.

Yarışma, 100’ü aşkın sivil toplum kuruluşunun proje ortaklığı şeklinde katkılarıyla ödüllü olarak gerçekleştirildi. Türkiye ödülleri haricinde il ve ilçe organizatörleri de katılımcılara ayrıca ödül takdim etti.

Ödüller kazananları ile buluştu

Türkiye geneli ve İstanbul il ödüllerinin takdim edildiği tören 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleşti.

Dereceye girenlere 18 umre ile çeşitli teknolojik ürünler, altın ve para ödülleri takdim edildi. Türkiye’nin en genç ve en tecrübeli yarışmacıları da özel bir ödülle onurlandırıldı.

­

 

 

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hayatımıza En Güzel Örnek
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hayatımıza En Güzel Örnek
Hayatımıza En Güzel Örnek Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close