İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:02 Yatsı21:32 İmsak04:24 Güneş06:00 İşrak06:41
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 19°C Nem %73
Türkçe
17 Şevval 1445 26 Nisan 2024 Cuma
17 Şevval 1445
İşrak
06:41
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:02
Yatsı
21:32
İmsak
04:24
Güneş
06:00
Giriş Yap

Radyo mobilde daha çok dinleniyor

13.02.2021    |

Teknolojiyle dönüşen radyo, dünya genelindeki etkinliğini sürdürüyor. Gelişmekte olan ülkelerde yüzde 75'in üzerinde nüfuzu olan radyo, bugün teknolojideki gelişmelerle herkes tarafından ve her yerde erişilebilir çok platformlu bir hale geldi.

Eğitim, haberleşme, kültür, yarışma gibi içerikleriyle topluma geniş bir yelpazede yayın hizmeti sunan radyo, yeni teknolojilerle yaşam tarzlarına adapte olarak güçlü bir şekilde varlığını sürdürüyor.

Geçmişte insanların hep bir arada dinlediği radyo, bugün teknolojideki gelişmelerle herkes tarafından ve her yerde erişilebilir çok platformlu bir hale geldi. İnternet radyosu, podcast, telefon ve yeni teknolojilerin ortaya çıkması ve yaygınlaşmasıyla insanların yaşam tarzı ve davranışlarına adapte olan radyo, küresel düzeyde daha güçlü bir şekilde varlığını sürdürüyor.

13 Şubat, "Dünya Radyo Günü" olarak kutlanıyor. Bu sebeple radyo dinleme alışkanlıklarıyla ilgili veriler yeniden gündeme geldi.

Türkiye'de ilk radyo yayını 6 Mayıs 1927'de gerçekleştirildi. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) verilerine göre, Türkiye'de günlük radyo dinleme süresi ortalama 1 saat 43 dakika.

Radyo Dinleme Eğilimleri Araştırması ile en az bir adet radyosu olanların oranının yüzde 39,2, radyosu olmayanların oranının yüzde 60,8 olduğu, radyonun da daha çok cep telefonlarından ve televizyonlardan dinlendiği belirlendi. Türkiye'de radyo dinleyenlerin oranı yüzde 66,9, dinlemeyenlerin oranı ise yüzde 33,1.

Radyo cep telefonundan dinleniyor

Otomobil sahibi olanların radyoyu dinledikleri cihazlara bakıldığında ilk sırada yüzde 57,5 ile araç radyosu yer aldı.

Radyo yayınlarının cep telefonu ve araç radyosundan dinlenme oranlarının yıllar içinde önemli ölçüde artış gösterdiği belirlendi.

Buna göre, radyo yayınlarının yüzde 54 oranıyla cep telefonundan, yüzde 43,2 oranıyla televizyondan, yüzde 28,9 oranıyla klasik radyodan, yüzde 23,5 oranıyla araç radyosundan ve yüzde 13,2 oranıyla bilgisayar ve tabletten takip edildiği anlaşıldı.

Radyo ve televizyon yayınlarının farklı cihazlardan takip edilmesine ilişkin karşılaştırmaya bakıldığında, radyo yayınlarının televizyona göre cep telefonundan daha fazla takip edildiği, televizyon yayınlarının ise radyoya göre bilgisayardan daha yüksek oranda takip edildiği anlaşıldı. (AA)

Dijital yayın platformu olarak akra.media

akra.media zengin medya arşivi, podcastler, özel dosyalar, sesli kitaplar ve araçlar menüleriyle dijital yayın platformu olarak yoğun ilgi görüyor. akra.media hem radyo dinleyicilerinin hem de internet kullanıcılarının rahatlıkla erişebileceği binlerce ses dosyasından oluşan farklı kategorilerdeki özel arşivleriyle takipçilerine zengin bir içerik sunuyor.

Hem radyo yayının dinlenebildiği hem de podcastlerle kullanıcıların dilediği kategorideki medya içeriklerini kendi sayfasına ekleyerek dilediği zaman dinleyebildiği bir medya platformu olan akra.media teknolojiyle dönüşen radyonun geldiği noktayı ortaya koyan ve  dinleyici beklentilerini karşılayan yegâne bir medya aracı olmayı sürdürüyor.

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close