İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %85
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İşrak
06:50
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
Giriş Yap

Şivlilik çocukların üç aylar neşesi oldu

01.04.2021    |

Rahmet mevsimi mübarek  üç aylar büyük bir heyecan ve coşkuyla yaşanmaya devam ediyor. Mübarek gün ve geceleriyle dolu olan üç aylar, asırlardır canlı tutulan pek çok geleneğe de ev sahipliği yapıyor.

Bugünlerde yürekleri ısıtan geleneklerden biri Konya’da yaşatılan Şivlilik geleneği. Bu yıl 13 Şubat’ta başlayan 3 ayların gelmesiyle bu gelenek bir kez daha hatırlandı. 

Peki nedir Şivlilik?

Bu güne halk arasında ‘İlk Namaz’ da deniliyor. Evlerde namaza başlayan küçük çocuklara ilk namaz hediyesi verilir ve bilhassa oruçlu çocukların iftarı rahat beklemesi için geleneksel oyunlar oynanarak vakit geçirilir. Çocuklar neşe içinde maniler okurlar. Şivlilik geleneği; manileri, hediyeleri, ikramları ve oluşturduğu muhabbet ortamıyla, üç ayların Konya’da heyecanla karşılanmasına vesile olmaktadır. Günümüzde, geleneksel olarak toplumda yer bulan şivlilik kutlamaları sırasında, çocuklar kendilerine sunulan atıştırmalık gıdaları toplamaktadır. 

Bu güzel gelenek manevi bir atmosferde yaşatılmaya çalışılıyor

Konya Betül Hanımlar Dostluk ve Çevre Derneği, bu şivlilik geleneğini, hem sağlıklı gıda sunumu yönünden daha özgün hale getirerek hem de manevi farkındalık çalışmaları içeren projeler geliştirerek yaşatmayı sürdürüyor. Bu proje kapsamında geçen sene, Konya’da 3 bin çocuğa sağlıklı şivlilik paketi dağıtılarak, ‘3 Aylar Neşesi’ isimli proje gerçekleştirildi.

 Konya’dan yurda yayılıyor

Bu yıl ise birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekmek, çocuklar ve ailelerde 3 aylar farkındalığı oluşturmak adına; Azerbaycan, Hakkâri/Yüksekova ve Konya’da çocuklara yönelik bir dizi faaliyetlerle ve sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen etkinliklerle ‘3 Aylar Şen Çocuklar’ isimli projeyi gerçekleştiriyor.

Proje kapsamında, Azerbaycan’da 700 çocuğa, Konya’da 700 çocuğa, Hakkari Yüksekova’da 250 çocuğa, özel olarak hazırlanmış şivlilik hediyeleri ulaştırıldı ve yüzlerce çocuk 3 aylar sevincini coşkuyla yaşadı. Böylece güzel bir gelenek dünyaya tanıtılırken dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik duyguları da pekiştirildi.

Projenin sosyal medya içeriğinde ise canlı yayında hikaye dinletileri, eğlenceli bulmacalar, hikaye seslendirme yarışmaları, güzel ahlaka vesile olacak davranış önerileri ve çeşitli etkinlikler yer alıyor.

Ayrıntılar “3aylarsencocuklar” sosyal medya hesaplarında yer alıyor.

­

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close