İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:08 İkindi16:54 Akşam19:56 Yatsı21:23 İmsak04:35 Güneş06:09 İşrak06:49
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 13°C Nem %93
Türkçe
11 Şevval 1445 20 Nisan 2024 Cumartesi
11 Şevval 1445
İşrak
06:49
Öğle
13:08
İkindi
16:54
Akşam
19:56
Yatsı
21:23
İmsak
04:35
Güneş
06:09
Giriş Yap

­Körfez basınından 02.11.2021

02.11.2021    |
Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler... 

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, yanı sıra Fas, Tunus ve Irak gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

BAE’de Uluslararası Uzay Kongresi’ne ev sahipliği yaptı

72. Uluslararası Uzay Kongresi, Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde başladı. “İnsanlığın Yararına İlham Verin, Yenilik Yapın ve Keşfedin” temalı 5 günlük etkinlik yapıldı. Uzay ve havacılık sektöründeki tüm ülkeler arasındaki işbirliğini güçlendirerek insanlığa ve bilime katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik ilk kez bir ortadoğu ülkesinde yer alıyor.

Körfez Ülkelerinin Türkiye’ye yatırım ilgisi artıyor

Türkiye’nin üretim, lojistik ve ve finans alanlarında rekabetçi gücünü artırması, Körfez kökenli yatırımcıların ilgisini çekiyor. Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere bazı Körfez ülkeleri arasındaki yakınlaşma çabaları ile birlikte olumlu sinyaller gelmeye başladı. Türkiye'nin konumu, iş olanakları, kalifiye işgücü ve yatırımcılara ciddi avantajlar sunması, gayrimenkul, finansal teknoloji, bilgi teknolojileri, tarım, imalat, sanayi, sağlık, eğitim, bankacılık ve finans sektörlerinde ilgi oldukça yüksek.

Riyad Expo2030’a ev sahibi olmak istiyor

Suudi Arabistan, Riyad’da “Değişim çağı: Dünyamızı geleceğe taşımak” sloganıyla Expo 2030 sergisine ev sahipliği yapmak için talepte bulunduğunu duyurdu.

Tunus’ta sel

şiddetli yağışların ardından Tunus’ta meydana gelen selde 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Tunus, şiddetli yağmurların neden olduğu mevsimsel sel ile mücadele ediyor. Ülkedeki eskimiş alt yapı ve zayıf şehir planlaması sel ile mücadeleyi olumsuz etkiliyor.

Fas'ta Kuzey ve Batı Afrika Ülkeleri Forumu

29 Ekim Cuma günü ülkenin tarihi kültürel kentlerinden Asilah’ta başlayan 42. Asilah Forumu’nda, Fas ve Sahel ülkeleri arasındaki kaçınılmaz ortaklığı ele alınıyor. Fas ve Sahel Bölgesindeki 8 ülke (Burkina Faso, Mali, Moritanya, Nijer, Senegal, Çad, Nijerya ve Kamerun)  için büyük önem taşıyan forum güncel konuları ve endişeleri tartışmak için bir fırsat olarak görülüyor.

Forumda, Fas ve Sahel ülkelerinin deneyimlerin yanı sıra bölgesel çevre ve mevcut uluslararası gündem konuları değerlendirilecek. Bu yıl 42’ncisi düzenlenen forum, ilgili ülkelerden Dışişleri’nin yanısıra bazı diğer bakanların, eski bakan, siyasetçi, uzman ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşiyor.

Irak yenilenebilir enerjiye geçiş yapıyor

Irak'ın Enerji Konseyi kararı doğrultusunda 2023'ten önce 7,5 gigawatt (GW) yenilenebilir enerji geliştirme projelerini hayata geçirecek. Elektrik Bakanlığı 23 Ekim'de yaptığı açıklamada, bu  projelerin, beş yıl içinde elektriğin %63'ünü temiz enerjiden üretmeyi amaçlayan enerji sistemindeki bir reform planının parçası olduğunu duyurdu.

Şimdiye kadar, Irak, 12 GW üretim planının bir parçası olarak, 3.5 GW kapasiteli elektrik santralleri kurmak için temiz enerji üretimi konusunda anlaşmalar imzaladı. Ulusal elektrik üretim sistemine eklenecek ilk güneş enerjisi santrali, gelecek yılın sonunca toplam 1 GW santral olacak ve diğer güneş enerjisi santralleri ise 2023 yılında kademeli olarak eklenecek.

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close