İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:55 Akşam20:01 Yatsı21:31 İmsak04:26 Güneş06:02 İşrak06:42 Öğle13:07
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 21°C Nem %69
Türkçe
16 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
16 Şevval 1445
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
İşrak
06:42
Giriş Yap

Körfez basınında bu hafta 16.06.2022

16.06.2022    |

Körfez basını ve gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Hidrojen üretiminde hızlı büyüme

Global ölçekte hidrojen üretimi, Orta Doğu'da ve dünya çapında büyümeye devam ediyor. BAE ve Japonya potansiyel işbirliği ile bir hidrojen tedarik zincirini gündemlerine alırken, Mısır'ın Süveyş Kanalı Ekonomik Bölgesi, East Port Said'de yılda 300.000 ton yeşil hidrojen üreten 4 milyar dolarlık atıktan hidrojen tesisi için anlaşma yaptı. Mısır, planlanan yeşil hidrojen üretimi boyutunda dünyanın ilk üçünde yer alıyor. Sektör uzmanları, global petrol arıtma sektörünün 2050 yılına kadar yılda 50-100 milyon ton düşük karbonlu hidrojene ihtiyaç duyabileceğini tahmin ediyor.

Yenilenebilir enerjiye geçiş tasarruf sağlayacak

Uzmanlar, kömürün yenilenebilir enerjiyle değiştirilmesinin, sağlığa verilen zararlarda 2100 yılına kadar 78 trilyon dolarlık bir tasarrufa sebep olabileceğini iddia ediyor. AB, Afrika'da enerji geçişini ve altyapı gelişimini hızlandırmak için BAE ile ortak olmak istiyor. Bu, BAE'nin Almanya'daki bir konferansta daha fazla sürdürülebilirlik vaadinden sonra gelişti.  Öte yandan Çin, BAE’de kurduğu bir ortaklıkla, elektrikli araçların Orta Doğu'da yayılmasını hızlandırıyor. Sürdürülebilir yakıtlar, piller ve hidrojen ile hava ulaşımı üzerine yapılan çalışmalar, tamamen sürdürülebilir yakıtla çalışan Atlantik ötesi uçuşları artık mümkün hale getirebilmekle birlikte bunun tüketiciler açısından daha ucuz anlamına gelmediğini de söylemek gerekiyor.

Katar’da gençler arasında Güzel Ahlak yarışması

2017 yılından bu yana verilen Ahlakımız Ödül Programı, bilgi ve ahlakın iç içe olduğu fikrini pekiştirerek, toplumda olumlu davranış değişikliği sağlamaya odaklı olarak, projeleri ve eylemleri etik davranışları ve iyi ahlaki karakter içeren gençleri desteklemek amacı taşıyor. Etkinlikte Katar'daki okullardan güçlü değerleri örnekleyen ve diğerlerini bu değerleri benimsemeye teşvik eden gençler ödüllendiriliyor.

Bu yıl ki birincilik ödülünü, sosyal medyanın olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı ve İslami değerleri güçlendirmeyi amaçlayan bir Arapça uygulama kazandı. Bu uygulama, geleneksel sosyal ağ sitelerine bir alternatif sunarak, kullanıcıların kendilerini, yeteneklerini ve ilgi alanlarını yansıtmalarına ve ibadetlerini uygulamak için günlük programlarını düzenlemelerine imkan tanıyor.

Dubai’ye yeni halk kütüphanesi

Arapça ve yabancı dillerde 1,1 milyondan fazla basılı ve dijital kitap, 6 milyondan fazla bilimsel tez, yaklaşık 73 bin müzik parçası, 57 bin video, 13 bin makale ve 325 yıllık bir arşiv olarak 5 binden fazla tarihi matbu ve dijital dergiyi, dünyanın dört bir yanından yaklaşık 35 bin matbu ve dijital gazete ve yaklaşık 500 nadir koleksiyonu içeren, 7 katlı ve 581 bin metrekareden fazla alanı kapsayan yeni halk kütüphanesi, 16 Haziran’dan itibaren okuyuculara kapılarını açıyor.

Dışarıdan görünümü rahle şeklinde tasarlanan kütüphane, Genel Kütüphane, BAE Kütüphanesi, Genç Yetişkinler Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi, Özel Koleksiyon Kütüphanesi, Haritalar ve Atlaslar Kütüphanesi, Medya ve Sanat Kütüphanesi, İşletme Kütüphanesi ve Süreli Yayınlar Kütüphanesi olmak üzere 9 özel kütüphaneyi içeriyor.­

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Kahve Molası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Kahve Molası
Kahve Molası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close