İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak05:18 Güneş06:45 Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:31 Yatsı20:52
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 18°C Nem %55
Türkçe
19 Ramazan 1445 28 Mart 2024 Perşembe
19 Ramazan 1445
Yatsı
20:52
İmsak
05:18
Güneş
06:45
İşrak
07:25
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:31
Giriş Yap

Körfez basınında bu hafta 08.03.2022

08.03.2022    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler...

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Fas gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

BAE’de Ramazan Ayına mahsus çalışma saatleri düzenlemesi

BAE Federal Hükümeti ülke genelinde Ramazan Ayı boyunca hafta içinde çalışma saatlerinin kamuda çalışan personelin Pazartesiden Perşembeye 09:00-14:30 ve Cuma günleri 09:00-12:00 arasında uygulanacağını duyurdu.  Karar, federal yetkililerin Ramazan ayı boyunca Cuma günleri esnek çalışma ve uzaktan çalışma sistemleri uygulamasına da izin veriyor. Buna ek olarak, BAE hükümet kararı, kamu çalışanların yüzde 40'ına Cuma günleri evden çalışma seçeneği sunuyor. Evden çalışma kuralları, hem çalışanların hem de çalışmalarının belirli gereksinimleri karşılamasını şart koşuyor. 

Rabat’ta Uluslararası Siyer Sergisi

Fas'ın başkenti Rabat, Uluslararası Siyer ve İslam Medeniyeti Fuarı ve Sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Bu etkinlik, Rabat'ın 2022 İslam Dünyasının kültür başkenti yılı kutlamalarına denk geliyor. Aslen Medine’de daimi olarak ziyarete açık olan Siyer-i Nebi Sergisi, medeniyet ve insanlık açısından zengin uluslararası bir öneme sahip olarak takdir topluyor. 

Suudi Arabistan’dan siber suçlarla mücadelede işbirliği çağrısı

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı, teknoloji ve dijital dönüşüm dünyasındaki gelişmelerin, insanlığa birçok yarar sağladığını ama ne yazık ki bilgi teknolojisi alanındaki yeni suç kalıplarının ve yöntemlerinin ortaya çıkmasına da katkıda bulunduğunu vurgulayarak, “bu durum kapsamlı bir iş birliği sisteminde teknik ve insani hazırlık gerektiriyor” dedi.

Söz konusu açıklamalar, Tunus’un başkentinde düzenlenen Arap İçişleri Bakanları Konseyi’nin 39’uncu oturumu öncesinde yaptığı ve güvenliğin her bireyin talebi olmasının yanı sıra tüm kalkınmanın ve istikrarın da temeli olduğunu vurguladığı konuşmasında yer aldı.

 Katar Lübnan’ın enerji sorununda sürdürülebilir çözümler arıyor

Katar, yakıt krizi yaşayan Lübnan’ı sıvılaştırılmış doğal gaz kullanarak, uzun vadeli enerji kaynaklarıyla desteklemek için çalıştığını bildirdi. Katar’da düzenlenen Gaz İhraç Eden Ülkeler Zirvesi’nin oturum aralarında yapılan açıklamalarda, Mısır’ın Ürdün ve Suriye’deki boru hatları aracılığıyla Lübnan’a yardım edecek kısa vadeli çözümünden Katar’ın memnuniyeti bildirildi. Katar enerji yönetimi gelecekte kesinlikle gaza ihtiyaç olacağını ve fosil yakıtların yenilenebilir enerjiye geçişte denklemin bir parçası olması gerektiğine inanıyor. Ayrıca Katar enerji yönetimi, ihraç edilen gazın önemli miktarda Asyalı alıcılara gitmesi ve Asyalı alıcılarla aralarında uzun vadeli bağlayıcı sözleşmeler bulunmasına rağmen, sahip olduğu doğalgaz hacminin yüzde 10-15’ini Avrupa’ya gönderebileceklerini belirtiyor.

BAE’de İnsansız Sistemler Konferansı ve Fuarı

BAE’nin başkenti Abu Dabi’de İnsansız Sistemler 2022 Konferansının beşincisi düzenlendi. Bu yıl ki etkinlikler, İnsansız Sistemler Fuarı ve Simülasyon Eğitim Fuarı kapsamında ve ‘Sınırsız Otonom Sistemler: Büyük Bir Atılım ve Umut Vaat Eden Beklentiler’ başlığı altında gerçekleşti. Dört oturumdan oluşan İnsansız Sistemler 2022 Konferansı’na dünyanın çeşitli ülkelerinden bakanlar, insansız sistemler alanında öncü isimler ve yenilikçiler dahil 22 konuşmacı katılırken konferansta insansız sistemler alanıyla ilgili konular ve meseleler ele alındı.

‘İnsansız Sistemler Alanında Değişen Tablonun Doğru Anlaşılması’, ‘İnovasyonun İyileştirilmesi: Teknolojileri Uygulama ve Entegre Etme Süreciyle İlgili Zorlukların Üstesinden Gelinmesi’ ve ‘Dördüncü Sanayi Devrimi: Teknoloji Geleceğin İmkanlarını Nasıl Şekillendiriyor?’ olmak üzere dört ana tema ile ilgili oturumlar düzenlendi.

Suudi Arabistan’da yeni doğalgaz rezervleri bulundu

Suudi Arabistan Enerji Bakanlığı Ulusal Petrol ve doğalgaz şirketi’nin yeni doğalgaz sahaları keşfettiğini duyurdu. Bunlardan Şadun doğal gaz sahası, Riyad şehrinin 180 kilometre güneydoğusunda, Vusta bölgesinde günde 27 milyon standart fit küp gaz akışından sonra keşfedildi. Bir diğeri Rubul Hali bölgesinde, Şehab 1 kuyusundan günde 31 milyon standart fit küp gaz akışından sonra Şehab doğalgaz sahası keşfedildi. Şorfa doğalgaz sahası, Şeybe sahasının 120 kilometre güneybatısındaki Rubul Hali bölgesinde Şorfa 2 kuyusundan günde 16,9 milyon standart fit küp gaz akışından sonra keşfedildi. Arar şehrinin 71 kilometre güneydoğusunda, Um Hanasser-1 kuyusundan günde iki milyon standart fit küp gaz akışından sonra Um Hanasser konvansiyonel olmayan doğal gaz sahası keşfedildi. Şarkiye bölgesinde ise, Ghawar sahasının güneyinde Samna konvansiyonel olmayan doğalgaz sahası keşfedildi.

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close