İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:24 Güneş06:00 Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:02 Yatsı21:32
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 16°C Nem %90
Türkçe
17 Şevval 1445 26 Nisan 2024 Cuma
17 Şevval 1445
İmsak
04:24
Güneş
06:00
İşrak
06:41
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:02
Yatsı
21:32
Giriş Yap

Körfez basınında bu hafta 22.03.2022

22.03.2022    |

Körfez basını ve gündeminde öne çıkan haberler...

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Umman gündeminde yer alan haberlerden derlediğimiz bültene buradan ulaşabilirsiniz.

Suudi Arabistan’ın Çin’e petrolü Yuan ile satma hazırlığı

Suudi Arabistan ve Çin’in aralarındaki petrol ticaretinde Çin’in para birimini kullanmaya başlayacağına dair haberler uluslararası medyada dillendiriliyor. Suudi Arabistan ve Çin'in halen dolar üzerinden devam eden petrol ticaretinin Çin para birimi ile değiştirilmesi  ile ilgili görüşmeler iki ülke arasında altı yıldır devam etmekte iken konunun son aylarda hız kazandığı görülüyor. Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri 1970'lerde petrol satışlarını dolar cinsinden fiyatlandırma konusunda anlaşmışlar ve bu da doların dünya çapında baskın rezerv para birimi olarak kurulmasına yardımcı olmuştu. Suudi Arabistan Yuan cinsinden ödemeleri kabul ederse doların petrol piyasasındaki konumu değişebilir. Çin dünya ekonomisi üzerinde önemli bir etkisi olmasa da gelecek piyasalarındaki petrol teslimat sözleşmelerini Yuan cinsinden satıyor.

Kuveyt’ten üç yılda 371 bin yabancı işçi ayrıldı

Yerel bir gazeteye göre, ülke yabancıları vatandaşlarıyla değiştirme politikasına devam ederken, Kuveyt'te son üç yılda toplam 371.000 gurbetçi işten ayrıldı. Kuveyt'te çalışan gurbetçilerin sayısının 2018'de 2,89 milyon olmasına ragmen, bu rakamın geçen yıl 2,52 milyona düştüğü duyuruldu. Ayrıca istatistikler, 2017 yılında başlatılan Kuveytleştirme olarak bilinen yabancıların Kuveytlilerle yer değiştirmesi olarak bilinen istihdam politikası nedeniyle, devlet çalışma oturma iznine sahip yabancı sayısının üç yıl boyunca yaklaşık 11.000 kişi düştüğünü gösterdi. Özel sektör gurbetçilerinin toplam sayısı, 2018'deki 1,5 milyona kıyasla geçen yıl 1,2 milyona düştü. İşten atılan tüm yabancıların Kuveyt'i terk edip etmedikleri belli değil. Yabancılar, halen Kuveyt'in 4,6 milyonluk toplam nüfusunun yaklaşık 3,5 milyonunu oluşturuyor.

Kuveyt yabancı öğretmen alacak

Kuveyt, bazı uzmanlık alanlarındaki açığı hafifletmek için Kuveytli olmayanlardan 1000 yeni yabancı öğretmen istihdam etmek için başvuru almaya başladı. Eğitim Bakanlığı'nın gelecek öğretim yılında 11 farklı dersi öğretmek için Kuveytli olmayan öğretmenler için boş kontenjanı olduğu dile getiriliyor. Erkek adaylar için uzmanlık alanları İngilizce, Fransızca, matematik, bilim, fizik, biyoloji, jeoloji, felsefe ve dekorasyon olarak duyuruldu. Müzik, fizik, matematik ve İngilizce öğretmek için ise kadın öğretmenlere ihtiyaç bulunmakta.

Suudi Arabistan’da Küçük Kaşifler Programı

Suudlu genç ve çocuklar, Kültür Bakanlığı’nın başlattığı yeni girişimin bir parçası olarak arkeolojik araştırmalarda yer alacak. “Küçük Kaşifler” olarak adlandırılan girişim, genç ve çocukları arkeolojik kazıların önemi konusunda eğitmeyi ve ulusal mirasın korunması ve muhafaza edilmesinde topluluk katkı düzeylerini yükseltmeyi amaçlıyor.

Miras Kurumu tarafından düzenlenen girişim üç aşamada uygulanacak. İlk aşama 6 ila 12 yaş, ikinci aşamada ise 13 ila 15 yaş çocuklar hedef alınarak, arkeolojik alanlara saha ziyaretleri gerçekleştirilecek. Üçüncü aşamada ise Suudi Arabistan’ın çeşitli bölgelerinde arkeolojik kazı mevsimlerine göre planlanan saha gezileriyle, kazılara gençlerin katılımı sağlanacak. Girişim kapsamında, çocuklara arkeolojik kazılar için bilgi ve en uygun yöntemleri öğretmek ve ekip çalışması ruhunu geliştirmek amacıyla rehberlik atölyeleri düzenlenecek.

Umman’da buğday tarımı umut verici

Dhofar Valiliği'ndeki Najd bölgesindeki çiftliklerde buğday hasadı, geçen sezona göre 1.000 tonun üzerinde bir artışla yaklaşık 1.500 tona ulaştı. Bu sezonun buğday mahsulünün hasadı, besinsel ve ekonomik önemi nedeniyle geçen sezona göre ekili alanda yaklaşık yüzde 61 artışla 1.547 feddan alana sahip 35 çiftlikte başladı. Ilgili Bakanlık çiftçileri, gıda güvenliği ile ilgili olarak Umman 2040 Stratejik Planındaki hedeflere ulaşmak için ekimleri genişletmeye teşvik ediyor.

Şarjah’ta renk ve ışık etkinliği

BAE, Şarjah Emirliği 9 Şubat’ta başlattığı renk ve ışık festivali ile şehirdeki önemli anıt ve binaları rengarenk ışıklandırarak hem yerel halka hem de turistlere oldukça ilginç deneyimler yaşatıyor. 

Işıklandırılan binalar arasında Osmanlı Mimarisi ile dikkat çeken  Şarjah ve Al Noor Camileri ile diğer kamusal binalar bulunuyor.

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hatm-i Şerif - Ahmed el Acemi
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hatm-i Şerif - Ahmed el Acemi
Hatm-i Şerif - Ahmed el Acemi Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close