İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:39 Güneş06:12 Öğle13:08 İkindi16:53 Akşam19:53 Yatsı21:20
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 17°C Nem %70
Türkçe
10 Şevval 1445 18 Nisan 2024 Perşembe
10 Şevval 1445
Yatsı
21:20
İmsak
04:39
Güneş
06:12
İşrak
06:52
Öğle
13:08
İkindi
16:53
Akşam
19:53
Giriş Yap

­İlk teravih ve ilk sahur bu gece

01.04.2022    |
İslâm dünyası, bu akşam kılınacak ilk teravih ve gece kalkılacak sahurla, rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı karşılıyor.  

Oruçların tutulduğu, Kur'an-ı Kerim hatimlerinin, mukabelelerin yapıldığı, zekatların, sadakaların verildiği, sahur ve iftar sofralarıyla bereketlenen kutlu ay Ramazan başlıyor.

İlk teravih Hakkari'de kılınacak

Ramazan ayının ilk teravihi ülke genelindeki 90 bin camide cemaatle kılınacak. Teravih, normal saf düzeninde camilerde cemaatle eda edilecek. Böylece cami ve mescitler, yeniden teravihte cemaatle buluşacak.

Türkiye'de ramazanın birinci günü ilk teravih Hakkari'de saat 19.51'de, son teravih ise Edirne'de saat 21.08'de kılınacak.

İstanbul'da saat 20.57'de kılınacak ramazanın ilk teravihi, Ankara'da saat 20.39'da, İzmir'de saat 20.59'da, Bursa'da saat 20.55'te eda edilecek.



Sahur vakitleri

Ramazan ayının ilk günü olan 2 Nisan'da en erken imsak saat 04.14'te Iğdır'da, son imsak ise 05.25'te İzmir'de gerçekleşecek.

İlk oruç ve iftar vakitleri

Türkiye'de ramazan ayının ilk gününde oruç en erken 18.35'te Iğdır ve Hakkari'de, en son ise 19.46'da Çanakkale ve Edirne'de açılacak. En uzun oruç 15 saat 56 dakikayla Sinop'ta tutulacak.

Ayrıca Kırklareli ve Sinop'ta yaşayanlar, 14 saat 27 dakika oruçlu kalarak en uzun orucu tutacak, Hatay'da yaşayanlar ise 14 saat 12 dakika ile en kısa orucu tutacak.

İstanbul'da ilk iftar 19.36'da, Ankara'da 19.20'de, İzmir'de 19.42'de açılacak.

Kadir Gecesi

Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu beyan buyrulan Kadir Gecesi, Ramazan ayının son on günü içinde aranacak. Kadir Gecesi ile ilgili sahabelerden gelen rivayetlerde 27. gece öne çıkıyor olsa da Peygamber Efendimiz (SAS.) Ramazan ayının son on gününde itikâfa girer ve ibadetlere yoğunlaşırdı. 

Bu yıl 30 gün sürecek olan Ramazan ayı 1 Mayıs Pazar günü sona eriyor.

 

 

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Tefsir Sohbetleri
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Tefsir Sohbetleri
Tefsir Sohbetleri Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close