İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:22 Güneş05:59 Öğle13:07 İkindi16:56 Akşam20:03 Yatsı21:34
Hava - Hava durumuAçık 15°C Nem %76
Türkçe
18 Şevval 1445 27 Nisan 2024 Cumartesi
18 Şevval 1445
İmsak
04:22
Güneş
05:59
İşrak
06:39
Öğle
13:07
İkindi
16:56
Akşam
20:03
Yatsı
21:34
Giriş Yap

Mısır’da tarımsal atık suları yeniden kullanılacak

28.05.2022    |

Mısırlı bir mühendis, tarımsal atık suları arıtmak ve sulama için geri dönüştürmek için hazırladığı  bir prototip projeyle ödül aldı.

Doktora öğrencisi olan Sarah Abdelkader, arıtma tesisleri yerine doğrudan kanalizasyon sistemlerine yerleştirilebilen ve bir tarım arazisinden diğerine kolayca taşınabilen tarımsal drenaj suyu için yerinde ve mobil bir arıtma ünitesi tasarladı.

Bu proje hayata geçtiğinde çiftçiler, özellikle iyi bir sulama ağına sahip olmayan yerlerde, genellikle belediye ve endüstriyel atıklarla kirlenen tarımsal atıksuları rutin olarak yeniden kullanabilecek. Ünite gidere yerleştirilebildiği için, çiftçileri yüksek maliyetlerden ve arıtma ünitelerinden geçen uzun atık su sürecinden kurtuluyor.

Proje, büyük atıksu arıtma tesislerinin kurulamadığı kırsal köyleri hedefliyor. Su arıtımında mümkün olduğunca düşük maliyetli malzemeler ve katı tarımsal atıklar kullanılmasıyla pirinç samanı, tarımsal atıksularda bulunan pestisit ve diğer maddelerden su arıtımı bağlamında etkili olduğunu kanıtladı.

Tarımsal drenaj projeleri, tarım toprağının yeterli şekilde havalandırılmasını sağlamak, verimliliğini korumak, doğal ve kimyasal özelliklerini iyileştirmek ve toprak tuzluluğunu azaltmak için yeraltı suyunun seviyesini bitkilerin köklerinden uzakta tutarak üretimi bir çok ürün için yaklaşık %25 artırıyor.

Tarımsal drenaj suyu toprağın ihtiyacını aştığında, fazla su tarımsal kanalizasyona gidiyor ve bazı çiftçiler sulama için kanallarda yeterli su bulamadığında bu kanallardaki suya başvuruyorlar. Daha sonra hareketli ünite sayesinde bu su tekrar sulamada kullanılmadan önce arıtılıyor. 

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Evrensel Ahenk
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Evrensel Ahenk
Evrensel Ahenk Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close