İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:14 İkindi16:45 Akşam19:32 Yatsı20:54 İmsak05:17 Güneş06:44 İşrak07:23
Hava - Hava durumuAçık 17°C Nem %62
Türkçe
19 Ramazan 1445 29 Mart 2024 Cuma
19 Ramazan 1445
İşrak
07:23
Öğle
13:14
İkindi
16:45
Akşam
19:32
Yatsı
20:54
İmsak
05:17
Güneş
06:44
Giriş Yap

Akademisyenlerden eğitim başarısına dair ipuçları

18.10.2022    |

Üniversite eğitim hayatının daha verimli ve başarılı geçmesi için akademisyenler ve rektörlerden öğrencilere tavsiyeler geldi. 

* Üniversite eğitimiyle yalnızca meslek sahibi olmayız, önemli bir deneyim de elde etmiş oluruz. Günümüzde öğrencilerimizin ilgisini çeken teknoloji, dijitalleşme, sosyal medya, yapay zekâ gibi kavramların yanı sıra yeni yerler keşfetmek, yeni hobiler edinmek, eğitim hayatındaki tekdüzeliği veya sınav stresini ortadan kaldıracağı gibi yeni arkadaşlar edinmeyi de kolaylaştıracaktır.

* Öğrencilik, hayatı yaşayarak öğrenmektir. Bunun için yaşamın içinde kalmalarını, spor ve sanat faaliyetlerine katılmalarını, mutlaka en az bir yabancı dil öğrenmelerini tavsiye ediyoruz.

* Öğrencilerin kendilerini akademik olarak geliştirmiş olmaları, dil bilme, kodlama yapabilme gibi teknik ve donanımsal becerilere sahip olmaları tek başına yeterli olmadığından liderlik, iletişim, takım çalışması, stres yönetimi gibi sosyal becerilerini de geliştirebilecekleri ortamlarda bulunmaları önemli.

* Teknolojinin sunduklarından faydalanmalı, iyileştirilmesi gereken yetkinliklerinin üstüne gitmeli, staj süreçlerini en değerli deneyimlerinden biri haline getirmeli, araştırma projelerine katılmalı ve tüm bunlarına yanı sıra entelektüel bilgi birikimleri için de kulüplerde etkin olmalı, spor, kültür-sanat etkinliklerine katılmalı ve bu tür organizasyonlarda etkin rol almalılar.

* Akademik olarak kendilerini geliştirmeleri, dünyayı tanımaları ve kendilerini birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmeleri, sosyal ve kültürel alanlarda aktif yer alarak sosyal çevrelerini genişletmeleri önerilir.

* Öğrenmeye açık olun, bilginizi paylaşın, nezaketli ve alçak gönüllü olun, başarıyı paylaşın, güvenin, güven verin. Çalışın, çalışın, çok çalışın.

Milliyet

 

­

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali
Feyzü'l Furkan Kur'an-ı Kerim Meali Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close