İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:06 Güneş05:48 Öğle13:06 İkindi16:58 Akşam20:12 Yatsı21:47
Hava - Hava durumuAçık 15°C Nem %66
Türkçe
28 Şevval 1445 6 Mayıs 2024 Pazartesi
28 Şevval 1445
Yatsı
21:47
İmsak
04:06
Güneş
05:48
İşrak
06:29
Öğle
13:06
İkindi
16:58
Akşam
20:12
Giriş Yap

Dünya‘dan 1444 Kurban Bayramı namazı kareleri

28.06.2023    |

Dünyanın dört bir yanında Müslümanlar Kurban Bayramı namazını eda etmek üzere camilere koştu.

Mekke

Kutsal topraklarda Hacc coşkusu yaşanıyor. Hacılar bayram namazının ardından Kabe'yi tavaf ediyor.

Endonezya

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bir araya gelen Müslümanlar Al-Azhar Camisi'nde Kurban Bayramı namazı kıldı.

Azerbaycan

Azerbaycan'da binlerce Müslüman, bayram namazı kılmak için camilere akın etti. Başkent Bakü'de camileri dolduran halk bayram namazında saf tuttu. Bakü'nün Türk Şehitliği Camisi de bayram namazını kılmak için gelenlerle doldu.

Lübnan

Lübnan'daki Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını başkent Beyrut’taki Muhammed El-Emin Camisi'nde kıldı.

Irak

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını Abdulkadir Geylani Camisi'nde kıldı.

Kerkük

Irak'ın Kerkük kentindeki vatandaşlar, Kurban Bayramı namazını kentin Musalla semtindeki Avcı Camisi'nde kıldı.

Türkmenistan

Türkmenistan’da Müslümanlar, Kurban bayramı dolayısıyla tüm mescit ve camilerde bayram namazını kıldı.

Kudüs

Kudüs'teki Müslümanlar, Kurban bayramı namazını kılmak için, Müslümanların ilk kıblesi olan Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya ve Kubbbetü's Sahra'ya akın etti.

Arnavutluk

Arnavutluk’ta yaşayan Müslümanlar Kurban Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Bu bayram da merkezi program, geleneksel olarak başkent Tiran'daki İskender Bey Meydanı'nda çok sayıda Müslüman'ın katılımıyla icra edildi.

Program kapsamında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Meydanın yanı sıra bayram namazı ülke genelindeki camilerde de kılındı.

Kosova

Kosova'da da Müslümanlar Ramazan Bayramı vesilesiyle camileri doldurdu. Başkent Priştine'deki merkezi tören Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde gerçekleşti.

Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya'da yaşayan Müslümanlar Kurban Bayramı'nı coşkuyla karşıladı. Kurban Bayramı nedeniyle merkezi tören, başkent Üsküp'teki Mustafa Paşa Camisi'nde düzenlendi.

Kamerun

Kamerun'un başkenti Yaounde'nin en büyük camilerinden olan Yaounde Merkez Camisi'nde toplanan Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını kıldı.

Hollanda

Hollanda'nın Rotterdam kentinde yaşayan Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını Essalam Camii'nde kıldı.

Güney Afrika

Güney Afrika'daki Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını Johannesburg kentinde bulunan bir parkta kıldı.

Ukrayna

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Kurban Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Ar-Rahma Camisi'nde kılınan bayram namazının ardından halk meydanda renkli görüntüler eşliğinde bayramlaştı.

Çocuklara hediyeler dağıtıldı.

Kırgızistan

Kırgızistan'da binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazını camilerde ve büyük şehirlerin ana meydanlarında eda etti. Başkent Bişkek'te bayram namazı, hükümet binasının önündeki meydanda kılındı.

Bulgaristan

Bulgaristan Müslümanlarının yoğun olarak yaşadığı güneydoğudaki Kırcaali şehrinde Kurban Bayramı namazı Yeni Camii’de kılındı. Kurban Bayramı dolayısıyla Kırcaali ve bölgeden bini aşkın Müslüman, sabah erken saatlerde camiye akın etti.

Fransa

Fransa'nın başkenti Paris'te Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını Paris Büyük Camii'nde kıldı.

İtalya

İtalya'nın başkenti Roma'daki Büyük Cami'de Kurban Bayramı dolayısıyla bayram namazı kılındı. Roma Büyük Camisi'nde bir araya gelen farklı milletlerden Müslümanlar, bayram namazı için birlikte saf tuttu. Çok sayıda inanan, namazın ardından birbiriyle bayramlaştı.

Kenya

Kenya'daki Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını Mombasa kendindeki Tononoka alanında kıldı.

Somali

Somali'de Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını kılmak için başkent Mogadişu'daki Türk Osmanlı mimarisi olan Ali Cumali Camisi'ne akın etti.

Rusya

Rusya'nın başkenti Moskova'da camilere sığmayan binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazını sokaklarda kıldı. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlar, Moskova Merkez Camisine akın etti.

Camiye sığmayan binlerce kişiden oluşan cemaat, güvenlik nedeniyle trafiğe kapatılan metrelerce uzunluktaki caddelere, sokak aralarına ve parklara taştı.

Mısır

Mısır'da Müslümanlar, Kurban Bayramı namazını, başkent Kahire’deki Al-Azhar Camisi'nde kıldı.

Özbekistan

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te ve diğer illerde Kurban Bayram namazı kılındı. Başkent Taşkent’te camiler sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazını kılmak isteyen vatandaşlarla doldu.

Müslümanlar, camilerde yer kalmayınca cami bahçelerini ve sokakları doldurdu. Camilerin bulunduğu cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı

AA

­
Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close