İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İkindi16:55 Akşam20:02 Yatsı21:32 İmsak04:24 Güneş06:00 İşrak06:41 Öğle13:07
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 19°C Nem %70
Türkçe
17 Şevval 1445 26 Nisan 2024 Cuma
17 Şevval 1445
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:02
Yatsı
21:32
İmsak
04:24
Güneş
06:00
İşrak
06:41
Giriş Yap

Dünyada Kurban Bayramı Namazı

31.07.2020    |

 

Müslümanlar Kurban Bayramını kutluyor. Bu yıl bayram namazları genellikle açık alanlarda ve tedbirler kapsamında eda edildi.

Afganistan

Afganistan'da halk, Kurban Bayramı namazını kılmak için camileri doldurdu.

Namazdan sonra okunan hutbede birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

Sıkı güvenlik önlemleri altında kılınan bayram namazı sonrası halk, geleneksel hale gelen ve yıllardır devam eden bayramlaşma törenine katıldı. 

Malezya

Bayram namazı ülke genelinde sınırlı sayıda camide ve kısıtlı cemaatle kılınırken Malezyalı Müslümanlar, hijyen ve mesafe kurallarına dikkat etti.

Camilerin içinde seccadelerin kurulacağı yerler numaralarla işaretlenirken önceden kayıt yaptırarak namaza gelen cemaate abdestlerini evde almaları ve girişte vücut ateşlerini ölçtürmeleri şartı konuldu.

Endonezya

Dünyanın en yoğun Müslüman nüfusuna sahip Endonezya’da, Kurban Bayramı namazı tedbirler altında kılındı.

Ülke genelinde Müslümanlar, bayram namazını cami ve açık alanlarda maske takarak ve mesafeye dikkat ederek eda etti.

Toplu bayramlaşma, sarılma, el sıkışma ve fiziksel temastan kaçınılması uyarısı yapan yetkililer, salgının yayılımına karşı bayram kutlamalarının telefon ve sanal ortamda gerçekleştirilmesi çağrısında bulundu.

Yetkililer ayrıca, kurban kesimlerinde de belirlenen sağlık protokollerine uyulmasını istedi.

Japonya

Japonya'da Müslümanlar, Kurban Bayramı için başkentteki Tokyo Camisi'ni doldurdu. Başkentin en büyük mescidi olan Tokyo Camisi'ne ateşleri ölçülerek alınan cemaate, aralıklarla saf tutulması, maske takılması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu.

Bayram namazı esnasında cemaat, hem cami içinde hem de avluda saf tuttu.

Avustralya

Avustralya’nın Victoria eyaleti dışındaki eyaletlerde yaşayan Müslümanlar, cami ve mescitlerde bir araya gelerek Kurban Bayramı namazını kıldı. Sydney'deki Bonnyrigg Camisi'nde bir araya gelen Müslümanlar Kurban Bayramı namazını eda etti.

Camileri dolduran farklı etnik kökenlerden yüzlerce Müslüman’a hitaben İngilizce, Arapça ve Türkçe verilen vaazlarda ayramlaşmaların Kovid-19 kurallarına uygun olarak yapılmasının önemi vurgulandı, ihtiyacı olan kişilere de yardım edilmesinin önemine dikkat çekildi.

AA

­

 

 

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hadisler Deryası
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hadisler Deryası
Hadisler Deryası Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close