Ada ülkesinde kıyı şeridindeki yüzlerce balıkçı mezrası kıyı erozyonundan muzdarip. Kasırgalar, kabaran denizler ve seller insanların evlerini ve bazen de geçim kaynaklarını elinden alıyor.
Erozyondan korunmak için deniz surları inşa edilmiş ancak kuvvetli dalgalar onları da deviriyor.
Iranawila adasında insanlar geçimini balıkçılıkla sağlıyor, ancak kıyı erozyonu teknelerini demirledikleri alanları ortadan kaldırdığı için pek çoğu balığa çıkamıyor.
Yerel halk, giderek artan şiddetli hava koşullarını ve yakın bölgede yapılan bir deniz ıslah projesini yıkımdan sorumlu tutuyor. Son üç yılda deniz kıyısının birkaç yüz metre hareket ettiğini söylüyorlar.
Dünyanın en yoğun nüfuslu bölgelerinden biri olan Güney Asya'da on milyonlarca insan kıyı şeritlerinde yaşıyor ve aşırı hava olaylarına karşı savunmasız durumda.







