İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
İmsak04:20 Güneş05:58 Öğle13:07 İkindi16:56 Akşam20:04 Yatsı21:35
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 14°C Nem %85
Türkçe
19 Şevval 1445 28 Nisan 2024 Pazar
19 Şevval 1445
İmsak
04:20
Güneş
05:58
İşrak
06:38
Öğle
13:07
İkindi
16:56
Akşam
20:04
Yatsı
21:35
Giriş Yap

Geç kalmışlık hissiyle başa çıkmanın 5 yolu

18.01.2024    |

Bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündüğümüz yaşı, zamanı ve belki de yeri kaçırdık mı?

Yaşam hedeflerimize ulaşmak ya da hayalimizdeki mesleği yapmak istediğimizde, çoğu kez, zamana karşı yarışıyormuşuz gibi hissedebiliriz. Ancak gerçekten böyle bir yarışın içinde miyiz?

Hayatın koşuşturması içinde, etrafımızdaki insanların sürekli bir ilerleme halinde olduğunu düşünmek ve herkesin her şeyi zamanında başardığını varsaydığımız bir yanılgının içinde olabiliriz. Ancak her bireyin izlediği yol farklıdır ve her başarı öyküsünde bu farklılıkları görebiliriz.

Hedeflerimize ulaşmak için çok geç kaldığımızı hissettiğimizde, çevremizdeki insanların farklı zamanlarda farklı fırsatlara sahip olabileceğini fark etmek önemlidir. Örneğin, iş bulma ya da eğitim alma konusunda kendimizi başkalarıyla kıyaslarken, herkesin kendi hızında ilerlediğini ve farklı zamanlarda başarıya ulaştığını unutmamalıyız.

Unutmayalım ki hedefimize ulaştığımızda ne zaman başladığımız değil, neyi başardığımız hatırlanır.

Hobilerimiz için de benzer bir durum söz konusudur. Bir enstrüman çalmak, yeni bir beceri öğrenmek ya da resim yapmak gibi aktiviteler için yaş sınırı yoktur.

Uzmanlar bu tür hobilerin beyni her yaşta canlı tuttuğunu ve bu aktivitelerle öğrenmeye her zaman açık olduğumuzu söylüyor. Dolayısıyla hobilerimize zaman ayırmak için hiçbir zaman geç değildir.

Geç kalmışlık hissiyle başa çıkmak için:

1- Çevremizdeki insanlara olumlu bir bakış açısıyla yaklaşabilir ve "geç" başlayıp başarıya ulaşanları gözlemleyebiliriz.

2- Tarih boyunca "geç" başlayıp büyük başarılar elde etmiş kişilerden ilham alabiliriz.

3- "Geç" kalmış olsak da olmasak da kişisel hayat planımıza istediğimiz şeyleri ekleyebiliriz.

4- Hedeflerimize ulaşmamızı engelleyen nedenleri anlamak ve üzerinde düşünmek için zaman ayırabiliriz.

5- Başarılarımız ve bunların nedenleri üzerine düşünerek, bugüne kadar ne kadar yol kat ettiğimize dair güvenimizi artırabiliriz.

"Geç olsun güç olmasın"

Unutmayalım ki her an yeni bir başlangıç yapmak için iyi bir zamandır.

Geleceğe odaklanarak, geçmişi hatırlayarak ve şu anda olumlu adımlar atarak daha çok hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz bir hayat yaşayabiliriz.

­

 

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly
Hatm-i Şerif - Maher Al Muaiqly Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close