21-27 Mayıs'ta kutlanan, her lokması ayrı bir lezzet taşıyan yiyeceklerin tanıtıldığı Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı.
Yurdun dört bir yanında ve farklı ülkelerde tanıtım programları düzenlendi.
Türkiye'nin farklı coğrafi bölgelerinin sahip olduğu doğal ve kültürel miras ile tarımsal çeşitlilik, beş duyuya hitap edecek şekilde hazırlandı.
Tüm bölgelerin mutfak zenginliği ve sofra kültürlerine ait mutfak araç gereçleri, el emeği dokuma işleri ve sofra sunumlarının da görüleceği sergilerde, kültür, turizm ve ekonomi gibi pek çok alana etki ederek katma değer sağlayan coğrafi işaretli ürünler tanıtılıyor.
Tekirdağ
Tekirdağ’da “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılara kentin coğrafi işaretli ürünleri ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.
Programda, coğrafi işaretli Malkara eski kaşarı, Hayrabolu tatlısı, Velimeşe bozası ve Kınalı yapıncak yaprağından sarmalar vatandaşlara tattırıldı.
Kastamonu
Kastamonu'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılara kentin coğrafi işaretli asırlık ürünleri ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.
Etkinlikte, geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan ve "Hitit buğdayı" olarak adlandırılan siyez buğdayından yapılan ürünler, coğrafi işaretli Taşköprü sarımsağı, Kastamonu çekme helvası, İhsangazi ekşili pilavı, Kastamonu eğşisi ve taş baskı ürünler tanıtıldı.
Sinop
Sinop’ta Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte, katılımcılara kentin coğrafi işaretli ürünleri ve çeşitli yiyecekler ikram edildi.
Sırık kebabı, mantı, ıslama ve nokul gibi kente özgü ürünlerin sergilendiği etkinlikte, yöresel yemek yarışması da düzenlendi.
Burdur
Burdur'da coğrafi işaretli Gölhisar kavurması, keşkek, ceviz ezmesi, haşhaş helvası ve ceviz çorbası ikram edildi.
Kayseri
Etkinlikte, Kayseri mantısı, baklava, yağ mantısı, nevzine tatlısı gibi kentin geleneksel ürünleri yapılarak tanıtıldı.
Bursa
Hafta, bir hafta boyunca il merkezi ve ilçelerde yapılacak etkinliklerle kutlanacak.